lauantai 19. tammikuuta 2013

Tyttömäistä hörsellystä....

Toiveena oli sytämen muotone kakku, jottai vaalianpunasta ja vaaliansinistä, täsähä o toiveet täytetty... Sallisen marsipaania ei ollu saatavilla, ni joutuin pitkin hampain ostamaa Ötkeriä... taas se tuli tojistettua, että se o iha onnetonta, mihinkähä käyttöö se o oikee tehty, ku ei sillä voi kohtuuella kakkuja kuorruttaa eikä siitä ainakaa semmosennaa koristeitakkaa pysty tekkeen :/

No se kakkukuva kuitenni, sisällä mustaherukka-valakosuklaa... sammaan paikkaa tekkiin taannoin isännälle tissikakun samasella täytteellä, tillaaja oli vähä eppäileväine täytteestä, mutta nyt tuli niinku apteekin hyllyltä, että sama täyte, se oli kuulemma ollu taivaallista... ja nii se onki kyllä!


Mulla ei oo sytänvuokaa, ni veistelin pyöriästä, jämäpalasista tein leivoskakkaroita, nämähä o niinku lumilyhtyjä... 


Täälä o iha nollakeli, keskiviikkoiltana oli vielä melekee kolomekymmentä astetta pakkasella... lunta o tullu viime yönä varmaa 10 senttiä, kukaha sen sieltä kollaa poijes, ku isäntä makkaa kuumeesa iha raatona tuola... hyi, en mää ainakkaa, lumityöt ei sovi mulle ollenkaa, mää alan pittää peukkuja ylläällä, että naapuri tullee lumilingon kansa käymää ja hurrauttaa saman tien meijänki puolen...

Noh, nyt lenkille, tyttöset tuosa jo kattoo vähä haikiana mua, että eiköhä jo lähetä... mukavaa viikonloppua täälä piipahtaville!

7 kommenttia:

 1. Kaunis sydänkakku :) Hyvin sait massanlaiton onnistumaan, vaikka vastoinkäymisiä olikin! Terveiset Turun -23 asteen pakkasesta!

  VastaaPoista
 2. Kauniin kakun sait tehtyä vaikka massa oikutteli!
  Täällä meillä, 30km helsingistä oli aamulla -30. Hyh hyh!
  Mukavaa viikonloppua sinne myös :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tytöt, tuosa se vielä näyttääki sievälle, mutta arvakkaapa ku se oli ollu kaks tuntia jääkapisa, iliman kantta toki, ni se oli sivvuilta pullia ku ilimapallo, voi halavattu sentää, kyllä nolotti viiä sitä, korjaamaankaa ei ennää ehtiny :(

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja niin sydämellinen kakku että...
  Eipä tosiaan lopputuloksesta uskoisi, ettei massa toiminut kuin unelma.

  Hassuja tosiaan nämä lämpötilanvaihtelut. Meillä täällä parinkymmenen kilsan päässä on pakkasta kuitenkin liki 10. Aamullakin taisi olla jo 6.

  VastaaPoista
 5. Kerropa, miten teit nuo "lumipallot"! Kivan näköisiä, ihan aidon oloisiakin!
  Oot Sinä melekoinen kakkumaakari!

  VastaaPoista
 6. Heh, no ei nee oo Pullamummi sen kummempaa ku kermavaahtua... joutuin tosiaa veisteleen tuota kakkua, ni sitä laitoin nuihi kupposiin ja kertakäyttöpursotinpussin päästä leikkasin palasen poijes ja sitte puristin nuo pallerot siihe päälle. Itellä tuli mielee, että nehä näyttää iha lumilyhtyille :D Ne onki nyt sitte ristitty Lumilyhty-leivoksiksi.

  VastaaPoista
 7. Kaunis sydänkakku, vaikea miunkin uskoa että massa ei toiminu halutulla tavalla :o
  Pitääkin muistaa nuo lumilyhtykakut jos sattuu jäämään kakun paloja tähteeksi, kivan näköisiä :))

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!