tiistai 24. huhtikuuta 2012

Minironsseja ja tuulitelttoja... :/

Hmpf... aina ei voi onnistua, ei ees joka kerta... sano aikanaa Hugo-peikkoki, jos joku vielä sen otuksen muistaa... moon pitkää haaveillu tekeväni macaronsseja ja Ewelyniltä löysinki helepon näkösen ohojeen... kommenteista näin, että niitä oli moni jo testannu ja ohojeen hyväksi havvainnu... no ei siinä mittää, näyttää ne melekeen macaronsseille, mutta ku ohojeesa oli että halakasijjaltaa nuin 2 cm kokosia, ni niistä tuli aikalailla pieniä... hokasin vasta pursottelun jäläkeen, että ku taikina oli sen verra napakka, että eihä ne siitä mihinkää leviä... noh, pittää ens kerralla tehä vähä isompia, tämä oliki vasta harjotuserä... mutta ristin nämä siis Minironsseiksi :D


Toine mun leipomisyritys tännää oli tuulihatut... niitäkkää en oo enne teheny, nyt löysin Kinuskikissalta ohojeen... lukkiin ohojeen ja aattelin, että no ei voi olla  mullekkaa liian vaikia... kukkaa ei vaa kertonu, saati että oisin ite ymmärtäny, että ne paisuu uunisa nuin kymmenkertaseksi :/ Nii en tiijä ylleensä, mutta näi ne mulla teki ja osa lässähti ja osa pysy iha terhakkana... mutta kokua o nii palijo, että nämä mää ristin sitte Tuuliteltoiksi... täytettäki menis varmaa kauhalline yhteen kakkaraan... ja siksi toiseksee näisä oli semmone "nahkamaine" pinta, mistähä se johtus?!?

Noh, pittää tämä pettymys nieleskellä ja kokkeilla sitte uuet satsit uuella innolla...  mukavaa viikkua ja muistakaapa osallistua The Arvontaan täälä!!!

17 kommenttia:

 1. Tekevälle sattuu. Minä tunsin heti suurta myötätuntoa, olen niin monesti näissä hommissa lyönyt päätäni seinään ja iskenyt käteni sanonko mihin, en sano.Minulla ei ole sinulle tieteellistä selitystä, mutta ihan selvästi ne leipomukset ovat korvanneet toistensa puutteet: jos yhdestä sortista tuli turhan mini, niin toisesta sitten kunnon maxi.Ja varmaan kuitenkin maistuivat hyville.

  VastaaPoista
 2. Eihän sitä toki aina voi onnistua, mutta minä en näitä kyllä kovinkaan epäonnistuneeksi lukis. Molemmat on ihan näkösiä, onko sillä koolla väliä?

  VastaaPoista
 3. Hyvällehän nuo näyttää ja kuvassa kokokaan ei haittaa. Taitaa sinulla olla vähän samaa vikaa, kuin minulla. Elikkä omiin leipomuksiin suhtautuu turhankin kriittisesti ; D
  Häntä pystyyn ja kohti uusia kakkaroita !
  Vai pitäiskö sanoa, että kaulin tanaan ja kohti uusia leipomuksia : D

  Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
 4. Mäkään en oo koskaan noita tehnyt, vaikka mielessä ollut. Macaronssit näyttää tosi suloisilta, ja ei kai niiden kohdalla haittaa, vaikka ne pieniä onkin. Somia pieniä suupaloja! Ja nätisti kerrosastiassa esillä, siihen ku jaksais tehä erivärisiä nii sehän ois melko komia näky :)

  Mukavaa viikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
 5. Siis noi minironssit on niin sulosia tuolla purkissa!!! Ei kun uutta kokeilua vaan. Itse en viitti edes yrittää, kun pieleen menis ;)

  VastaaPoista
 6. "Häntä pystyyn, sano Muumipeikkokin vastatuulessa"
  Minironssit näyttää erittäin mukavilta suupaloilta, jopa itse tekisin noin pieniä, söpöjä purkissa!!
  Ja tuuliteltat....no joo, onhan ne isoja mutta ei tartte ottaa kahta ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos ihanaiset kommenteista! En kyllä oikee innostunu minironssien maustakkaa, musta se sais olla enempi marenkimaine ja semmone kevyt, tuosa taikinasaha o nii palijo mantelijauhetta... pittää kehitellä ohojetta, ku kivan näkösiähä ne kyllä o!

  VastaaPoista
 8. :D Näkisitpä mun aamulla tekemän marianne-kahvikakun :D No, oon ennenkin saanut kakun jämähtämään vuokaan kiinni ja taidan käyttää samaa jatkosuunnitelmaa kuin ennenkin. Onneksi sunnuntain synttäreihin on vielä aikaa...

  VastaaPoista
 9. Mulla meni kans yks päivä pilalle marengit... En ymmärrä miten mä sen sohlasin niin päin mäntyjä, kiire kun oli :O) Eihän noista mikään edes ole epäonnistunut, maistuis varmaan mullekin <3!

  VastaaPoista
 10. Kiitos tytöt, ei ne aina leipomukset tosiaa onnistu, mutta välliin onnistuuki ja niistä sitte ossaaki olla ilone! :D

  VastaaPoista
 11. Hienojahan nuo on! Minä tein yhden suuuuuuren macaronssin (pellillinen, kun vähän levähti :P ) Enkä sen koommin ole rohjennutkaan kokeilla.

  VastaaPoista
 12. :D Heh, no kokkeileppa tuolla Ewelynin räsehtillä, varppii onnistut, mutta jos et tosiaa nui pieniä halua, ni sitte vaa pursottelet isompia nappeja... mutta ohoje oli nopia ja heleppo, mutta ei näistä mun suosikkeja tullu, nehä o pelekkää mantelijauhua, pittää kehitellä semmone, että se ois enemmä marenkimaine...

  VastaaPoista
 13. Herkullisen näköisiä molemmat! :-) Mä teen usein tarkoituksella macaroneista tosi pieniä, ne näyttävät jotenkin suloisilta ja ovat muutenkin melko makeita niin mun mielestä se pieni koko ei edes haittaa. Tuulihattuja ei olekaan tullut tehtyä pitkiin aikoihin, pitääpä pistää korvan taakse jos vaikka tekis joku päivä :-)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Mimosa, ja mää lisäsin sunt tuoho mun listalle!

  VastaaPoista
 15. Minusta nuo minironssit on ihan sopivan kokoisia. Minä kun tein niitä ensimmäisen kerran niin en saanut leivinpaperista niitä irti. Lusikalla piti kaapia van siihen kun sipasi lemoncurdia perään niin ihan aijoilta maistuivat!

  VastaaPoista
 16. Hupaisat nimet ;) Tätähän tää on kun ei oo vanhan luotto-ohjeen kanssa tekemisissä. Tulin tutkailemaan niitä yobebejä, mutta ne ovat tietennii vuodatuksessa.

  VastaaPoista
 17. en osaa sanoa muuta kuin,että macaronsit näyttää ihan hyviltä(en ole ''uskaltanut'' kokeilla itse) ja tuulihatutkin ihan siltä miltä kuuluukin,tosin nahkamaisuudesta en myöskään osaa sanoa mitään,tuulihattuja olen tehnyt usein ja aina tuppaa tulemaan iiisoja :D upeita kakkuja olet taas tehnyt

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!