sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Hää- ja vähä muutaki hulinaa...

Monennäköstä on puuhasteltu ens lauvantain häitä varte, kylymänä tarjottavviin tein hirven ulukopaistista routapaistia, joka oliki iha suunnattoman herkullista ja sallaattikastikkeet on tehtynä, että oikeestaan tällä hetkellä on kaikki tehty, jotka voi ennakkoon tehä... pääruuaksi tulevan ylikypsän possunki esipaistoin pari tuntia, jähytin, siivutin ja pakitin, nyt ne on pakkasesa ja sitte juhulapaikalla kokki paistaa ne loppuun. Laitoin pikkusen koe-erän kans pakkaseen, eilen sen tein ja hyvin pelitti homma, olin oikeen tyytyväine tuotokseen...ens viikko menneeki kaupasta tavaraa haaliesa ja loppuja hommia tehesä :DHäämenu, mukavalla mallilla on hommelit!


Muutamat rippikakutki oon ehtiny tekemään...Tämä hyyvytetty kalakakku on tehty Valion ohojeella, vaikken perusta kylymäsavulohesta tai sen kummemmin katkarappuistakkaa, ni maut oli mainiot. Saaristolaislimpun leipoin ite, mutta sitähä saa kaupastaki, jos innostuu kokkeileen. Suosittelen!

Tietenki muutama ruokakuvaki... savulohiruusuja ja marenkikoreja...


Satteentuhunune päivä on täälä, nyt onki hyvä alakaa naputtellee keittiöväelle ohojeita, helepottaa heijän työtään ja helepottaa munki työtä, juhulapäivänä saan sitte keskittyä iha vaa juhulimissee <3 Mukavaa viikkua!
3 kommenttia:

 1. Vitsit mikä häämenu!!! Ei voi kuin toivoa että voisi itse olla näissä häissä mukana. Edes sen ruokapöydän verran! ;)
  Ja kiitos tuosta kalakakkuvinkistä. Isäntä läks taas Lappiin lohijoelle viikoksi. Sanoin että takaisin ei ole tulemista ilman hirmuista lohisaalista. Sit voisin tätäkin testailla.

  VastaaPoista
 2. Heh, no nii mustaki näyttää hyvälle, mutta oonki itte laatinu menuun ja herrasväki tietenki hyväksyny sen... mutta voi olla, että oon jo vatkannu ajatuksissani nuijen tekemistä nii palijo, ettei ruoka kaikelta jännitykseltä lauvantaina maistukkaa. Saa nimittäin jännittää, että oonko osannu määrät laskia sillälailla, ettei mikkään lopu kesken tai toisaalta ettei jottai jää hirviänä yli. Mutta seikka o saletti, että liian kansa pärijää, kuha ei vaan kesken lopu!

  Ja toivotaan, että ukkeli tuo kunnon saaliin tullessaan! :)

  VastaaPoista
 3. Hei Anne, vesikielellä taas blogiasi selailin. Sinä olet niin taitava että en tiedä toista, leipomukset ja ruoka-annokset on toinen toistaan herkullisemman näköisiä ja makukin taatusti taivaallinen! Onko mahdollista saada tuon yrttiöljyn ohje ja kuinkahan kauan se säilyy? Päivi S

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!