perjantai 19. helmikuuta 2016

Puuhasteluita köökisä...

Jopa o taas vauhilla aika rientäny ja päiväki jatkunu jo iha mahottomasti, just nyt ku kattoo akkunasta ulos, ni ei kyllä kovin kevväiseltä vaikuta, lämpöasteet o kyllä nollasa, mutta lunta tullee taivaan täyeltä... huoh, niinku sitä ei olis meillä jo iha tarpeeksi. Mutta pääasia, että valon määrä lissääntyy, siitä mää jaksan olla riemuissani.

Huomasin, että viimesimmästä päivityksestä o jo toista kuukautta, ei vaa tunnit vuorokauvesa riitä... oon nyt StaffPointin listoilla, mukavasti on keikkaa riittäny ja muutenki oon ollu tyytyväine toimintaan, voin suositella lämpimästi <3 Toivottavasti kuitenki pian löytys vähä pitempiaikasempaa hommaa, o nimittäin aika raskasta aina mennä uuteen keittiöön, opetella ihimiset, talontavat jne. Mutta se hyvä puoli siinä o, että ku mulla on nii vähä kokemusta, ni kiertämine o kyllä opettavaista ja kokemus karttuu nopsakkaan.

Mutta sitte niihi puuhastelluihi... Eeliksen synttäreille tein mansikkatäytteisen kakun, joho haluttii Lego-Batman koristeeksi... nämä Lego-ukkelit o muute vaikeita tehä tai ainaki mulle se tuottaa päänvaivaa :D


Kuus vuotta täyttävien kaksosten yhteissynttäreille haluttii molempien lemppareita, pojalle jalakapallo-aihetta ja tyttelille Frozenia... koristeet oli sen verran massiivisia ja kuivumisaika jäi lyhyeksi, niinpä jalakapallon pellaaja oli katkassu kinttusa illan päätteeksi, siinä se nähhää kuinka vaarallista urheilu o. Harmittiha mua ku asiasta kuulin, mutta ei se nyt onneksi ollu juhulia pilannu, kakku oli kyllä maistunu ja sehä oli tärkein juttu!Kunnioitettavvaan ikkään päässeen hirvimiehen synttäreille tein kaks kakkua, toinen oli mansikka- ja toinen mustaherukkatäytteellä. Toiseen toivottiin kukkia ja toiseen jotaki hirviaihetta, toki varmistin ensi, että oha sielä vielä huumorintaju tallella ja oliha sielä, kakut oli maistunu nuisaki juhulisa :DYhistettyyn hää- ja ristiäisjuhulaan oli tämä ja toinenki kakku, mutta siitäpä ei oo kuvvaa, se ehti autoon, ennen ku hokasin asian. Juhulisa oli teemavärinä valakonen ja tuommonen sininen, äitiliinin hääkimpusa oli samanlaisia valakosia ja sinisiä ruusuja, ni ei tarvinnu miettiä, että minkälaisia kukkia kakkuun tehhään. Koristeeseen toivottii äipän korkkarit, iskän spittarit ja pikkuvertin tennarit, mietin että mitenkä mää ne toisiinsa yhistän ja tein sitte postiluukun, jonka ettee kengät asettelin sulosesa sekasorrosa :D Mieleinen oli ollu kokonaisuus, kakkuisa oli vatelmat ja kinuskimousse.Ystävän äitin muistotillaisuuteen tein tarjoilut ja hoitiin esillepanon, kahavinkeittelyn ja muutki keittiöhommat. Kaunis ja arvokas oli tillaisuus, ystävä halusi kakun päälle kopion pehemolelukissasta, joka oli ollu äitille hyvin rakas ja semmosenha mää sitte tein... tarjolla oli mozzarella-sallaattia, poropiirakkaa, lohivoikkari, täytekakku ja lusikkaleivät.

Aatoksen ens sunnuntain synttäreille sankarin toiveesta SalamaMc Queen-kakkua, täsä koristeet... 


Kaapisa o maustumasa nelijä täytekakkua huomisee hääjuhulaan, näistä sitte seuraavasa postuusa... Tavvoilleni uskollisena loppuun muutama ruokakuva, tämä ensimmäine jäläkkäriannoskuva o mun suosikki, musta se näyttää niinku siinois avaruus, maapallo ja tomusokeri näyttää tähille, hihkuin riemuissani, että osasimpa mää tehä jottai mahottoman kaunista ja vielä kuvanki ottaa, näitä hetkiä ei täyvellisyyven tavottelijan elämäsä monasti satu :D :D :D

Marenkia, mansikkaa ja kermavaahtua...


Hernesosekeittua alakuruuaksi...

Paahettua punajuurta ja vuohenjuustomoussea, tämä se o makusa yhtälö...

Vai nyt se o hölökyn kölökyn, alan ruuanlaittoon, piti hetki arpua, että pyttipannua vai makkarakastiketta, mutta kyllä se kastike tällä kertaa voitti. Pitäkäähä lippu korkialla, nautitaa kevväästä, vaikkei nii iliman puolesta oiskaa, ihana ku valon määrä lissäy!! 


6 kommenttia:

 1. Täällä on taas komioita taideteoksia, raaskiiko noita edes syödä!? :) Ei ihme että vuorokaudessa tunnit loppuu, kun tuollaisia mestariteoksia väkärtelet. ja tuo jälkkäri, nam nam nam ja komian kuvankin olet saanut!!! Mukavaa kevään odotusta ja karvakorville rapsutuksia!! ♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos Nanne, sitä sammaa sinnekki, ihkua kevättä ja karvasille Ystäville rapsuja! Ja nii se kyllä tosiaa o, että ittehä sen kiireen tekkee, mutta vaikka kaikki o nii aikaa vievää, ni siltiski niiii mukavaa :D

  VastaaPoista
 3. Olet taas ahkeroinut oikein urakalla! Sulla taitaa olla useampi jääkaappi kotona? Nuo kakkuihanuudet vievät paljon tilaa.
  Hienoa, että töitä on riittänyt ja uutta oppii aina kun paikkoja kiertää. Hyvää jatkoa työelämässä Sinulle herkkuleipuri!

  VastaaPoista
 4. Olet taas ahkeroinut oikein urakalla! Sulla taitaa olla useampi jääkaappi kotona? Nuo kakkuihanuudet vievät paljon tilaa.
  Hienoa, että töitä on riittänyt ja uutta oppii aina kun paikkoja kiertää. Hyvää jatkoa työelämässä Sinulle herkkuleipuri!

  VastaaPoista
 5. Oikea asenne sinulla, kun osaat arvostaa väliaikaisten töiden tuomaa kokemusta, kyllä se pitempiaikainenkin vielä tulee! Hirvikakku palautti välittömästi mieleeni yhden aikaisemman hervottoman hirvikakkusi,jota ei voinut koskaan nauramatta katsoa. Nyt en elämän isojen myllerrysten jälkeen enää löytänyt sitä blogistasi, mutta pelkkä sen muisteleminenkin tuo hyvän mielen.Valoa kohti mennään täälläkin pitkän pimeän jälkeen ja olo kevenee.Kaunista, sopivasti työntäyteistä kevättä sinulle, Lisse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisse <3, mukava kuulla susta! Joo muistan sen hirvikakun, se tuli tyttären appiukolle tai ens kesänähän onki vasta virallisesti appi, meillä o siis tievosa kesähäät. Mulla alakoki jo kevennys, että kolttuun mahun :D ja saat kahesti arvata, että kukaka se tarjoilut tekkee kysseisiin häihin, että hääjuttuja on tulosa bloggiin tällekki kevväälle <3 Mukavaa kevättä sullekki!

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!