keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Lemon curdia ja näkkäriä... iha omin pikku kätösin...

Että se tullee hyvä mieli, ku jottai tekkeeki iha ite, siis ettei osta kaupasta valamiina... moon muutaman purkin valamista Lemon curdia käyttäny, mutta nyt halusin testata ite... ja oha se pakko myöntää, että kyllä maku oli parempi, herrrrkulline.... njaa, no paitsi ensimmäisesä satsisa, jota pittiin liian kuumalla hällällä ja huolimatta julumetusta sekottamisesta, onnistuin polttamaan sen pohojaan :/ Eihä se auttanu, ku mitata aineet uusiksi... nyt mulla tuola kupisa onki sitte kuuven munan valakuaiset, taijan viimei pitkän aikomuksen jäläkeen testata niitä macaronsseja... vai uskaltaakoha?!? Ja nythä mulla ois loistavaa curdia macaronsien täytteeksi :D

Se o sitte jännä juttu, ku jottai ohojetta rupiaa ettimää, ni samasta asiasta löytyy nuin tuhat eri variaatiota, joisa aineijen suhteet, paistoajat eli -asteet vaihtelee äärilaijasta toiseen... yritäppä siinä sitte arpua, että minkä ohojeen valittet... tähä ongelmaan törmäsin laajemmaltiki sillo viime kesänä, ku niihi pojan häihi valamistin yhtä jos toista semmosta, mitä en ollu kuunaan teheny... mutta asiaan, nyt nappasin reseptin tähä curdiin täältä, taijan samalla ohojeella testata mokomaa appelsiinistaki, siihe varmaan kannattaa laittaa vähä makuaromia mukkaan... ohoje oli tosi heleppo, mutta sen kuuman hällän kansa saa olla tarkkana, eihä sitä oo täysillä hehkutettava, terveisin Nim. Kokemusta on :D


Eilen tuli tehtyä muutaki semmosta, mitä en oo enne teheny... saatiin samalla sen vasan paistin kansa köntti keittolihhaa ja siitä eilen tein nii herkullisen makusen hirvenlihakeiton, että tavan lihakeitto kyllä jäi toiseksi...



Siinä soppalihoja keitellesä tuli mielee, että keiton kansa maistuis kyllä ite tehty näkkäri, monasti oon aatellu kokkeilla, ku me ollaan semmosia näkkärin suurtuhuajia, sitä o nii mukava rattuuttaa ruuan kaverina ja vallanki keittojen... löysin älyttömän helepon ohojeen ja ei taatusti jää viimeseksi kerraksi, siksi heleppo homma ja aiva älyttömän ihanan makusta... ehä mää nyt tietenkää voinu ohojetta suoraa seurata, mites muutenkaa, pittäähä se tavvoillesa uskolline olla ja vähä säätöjä tehä. Mää lisäsin tuohon ohojeeseen teelusikallisen kuivattua minttua ja saman verra kuivattua timjamia, ne anto oman pikantin sävväyksen ihan pelekän ruisjauhon lisäksi, enemmänki ois voinu laittaa ja ens kerralla vois kokkeilla jottai muuta kuivayrttiä... kokkeilkaapa ohojetta muukki ratuleivästä tykkäävät!


Asiasta kolomantee, mittari näyttää kolomia astetta lämmintä, lunta ei oo tääläkkää ku pikkusia kasoja sielä täälä, uskomatonta se o mutta totta, en olis uskonu, että tämmöne näky o näi pohojosesa tähä aikaa vuojesta... ei sillä, mulle se kyllä passaa!! Mukavaa loppuviikkua kaikelle kansalle ja yhtee iha erityisee paikkaan lähetän tällä kertaa valtamerilaivallisen lämpösiä ajatuksia <3

Edit: No tulipa nyt sitte kokkeiltua macaronseja, ihan kait ne näyttää sille mille pittääki, mutta mää en vieläkkää ymmärrä, että mitä näistä o jo monta vuotta vaahottu... mää rrrrakastan marenkia, mutta nämä ei sen hirmusen mantelijauhomäärän takia mun suusa maistu hyvälle... mutta pittää olla hyvillää, että onnistuvat nui hyvin, hyvät ohojeet ja vinkit kattoin täältä... aika pirtsakan värisiä, vai mitä?! :D



17 kommenttia:

  1. Novoi taivas! Minä jo ihmettelin, että näkkäriäkin voi tehdä itse. On kyllä tosi herkullisen näköistä ja tuo lemoncurd on niin ihanan väristä! Ihan tulee pääsiäisherkut mieleen.
    Täytyypä katsoa tuon ruiskorpun ohje, jos vaikka joskus innostuisin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaa ruisjauhopussin kimppuun ja testaamaan, oli kuule heleppoja ja hyvejä :D

      Poista
    2. Ruisjauhot on jo kaapissa, joten ensi viikolla....

      Poista
  2. Harvon on fillarilla näin heleppo kulukia helemikuussa, Suit sait sukkelaan pääsee etiäpäin.
    En oo ikinä tuommosesta lemon curdista kuullukkan :O
    Vaan näkkäristäpä oon ja hitsi vie, tuotahan vois kokkeilla tekasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää kans Ruusune, aiva ihania, moon eilisestä asti niitä rouskuttanu päntiönnää :D

      Poista
  3. Laitakko lemon curdin ohjeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sielä linkki oli, mutta väri o nii huomaamato, korostin sitä ni löytyskö nyt...

      Poista
  4. Tuo lemon curd ohje on kyllä pakko testata. Aivan mielettömän kauniin väristä! Ja niin keväistä, kuten tuolla pihallakin.

    VastaaPoista
  5. Se o kyllä nii älyttömän hyvän makusta, että moon pitkin päivää käyny sitä lusikoimasa, tein sitä yhteen kakkuun, mutta mun pittää näköjää tehä uus satsi :D :D Ja pssst... mää lisäsin siihe pari tippaa keltasta nestemäistä elintarvikeväriä, että sain sen nui herkullisen keltaseksi :D

    VastaaPoista
  6. Voi vitsit, miten hienoja macaroneja ja heti ensimmäisellä kerralla! Aivan täydellisiä. Kyllä sie vaan oot taitava tekijä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse, oikiastaanha tämä oli toine kerta ku ensimmäisellä kerralla tuli niitä minironsseja :D

      Poista
  7. Täältähän tuo mainitsemasi näkkärin ohje löytyikin. Hienoja rinkuloita teit :) Ja on onpa ihanan keltainen tuo lemon curd. Itsekin tein tässä alkuvuonna. Se on tosi raikasta, paljon intensiivisemmän makuista kuin kaupan. Purkki hupeni hetkessä :)

    VastaaPoista
  8. Vaan oleppas sinä ollu taasen niiiiin ahkerana, että.... sekä sitruuna että limetahna ovat kyllä olleet meilläkin tykättyjä....parilla eri ohjeella olen tehnyt, vaan en tuolla millä sääkin....vois kokeilla senkin. Joillakin ohjeilla tulee aika löysää. Eka kokeiluni oli aika järkky....vaan kun suurustin sitä lisää, tuli ihan syötävää.

    Rouskuleivän suurkuluttaja olen. tai, no...sillon kun leipää syön, on sen oltava kuivaa tai kuivatettua, joten pitääpä kokeilla tuota leipää. Tosin yrtit jätän pois, ei olleskaan natsaa miun makumaailmaan ruis ja yrtit. Pitäs ottaa itteään niskasta kiinni ja ensi viikolla kun on lomaviikko, jotain köökkihommeleitakin saaha aikaseks. Eilen suurella punnerruksella sain aikaseks kanelimuroleipiä 200 kpl ja muutaman tiikerikakun. Juhalan aihe ei niin iloinen....oman äidin hautajaiset. Ja samalla tein ystäväperheeseen yllärinä pikkuleipiä, kun heillä on kans rouvan äidin hautajaiset samana päivänä mitä meillä... raskas pariviikkoinen on ollut asioiden järjestelyssä ja töissä....kotona onkin sitten mennyt vaan vollotukseksi. Vaan elämän on jatkuttava....

    Määkin olen aika monet mantelihaueet ostanut macaronseja varten, vaan muuhun ne on tullut käytettyä. Muutaman kerran toki olen niitä kokeillut, enkä kans ymmärrä olleskaan niiden hyvyyttä. Sitruunatahnalla oli kyllä herkullisen kirpakkaan makusia. Ihanan näkösiä olet saanut ekalla kerralla tehtyä. Ja värikin on niin loistava.... keltaset ja oranssit ovat minun lemppareita, jos ny joku väri pitää valita.

    Hirvenliha ja minä ei olla hyvä parivaljakko.....kierrän aina kun voin. En tiedä miksi. En ole kyllästetty sillä, vaikkakin olen pikkutytöstä lähtien ollut äidin mukana Nerkoon seurojentalolla hivrvirokan tai tavallisen keiton keitossa mukana. Suotakoon teille jotka hirven lihasta tykkäätte, ne ihanat makunautinnot ruoassa kun ruoassa. Mukavaa viikonloppua... onneksi yön aikana on satanut hieman lunta, niin tuntuu pihakin hieman puhtaammalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin osanottoni Mimmi, voimia ja jaksamista! <3

      Poista
  9. Tuollasen aterian eteen minä mielelläni istuisin! Ihanan näköistä näkkäriä ja keittoa :D Pitää laittaa korvan taakse tuo näkkäriohje!
    Me ei miehen kanssa olla koskaan hoksattu miksi noista macaroneista niin tykätään. Useasti olen tilauksesta ihmisille niitä tehnyt, vaan ei meillä maistu...

    VastaaPoista
  10. No täällähän se lemon curd näkyy olevan. Täytyy testata!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!