sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Aku Ankka ja Igorin kana testattu täsäki keittiösä...

Otetaa ensin synttärikakku viime viikonlopulta... Marjalle ei voi aatella muuta ku marjakakkua, välisä sipasu mansikkahillua, kerros vanilijakreemiä, mansikoita pilikottuna ja valakosuklaamousse... tämä härdelli kahesa kerroksesa. Ja kute kuvasta näkkyy, ni päällä tuoreet marjat, jotka sipasin säilyvyyen takia kakkukiilteellä...


Ihana Peggy oli viime tammikuusa blogissaan päivittäny herkullisen kuulosen ohojeen, Igorin kanan... siitä asti oon sitä kuolannu ja siitähä tuliki semmone hittiruoka, jota o pitkin Suomen maata kokkeiltu jo meleko monesa keittiösä... lehteenki soon päässy. Mutta jostaki syystä mulla meni näi kauan, ennen ku sain sen testattua ja hyvväähä soli. Ohojeesa o smetanaa meleko ruhtinaalline määrä ja siinä ku o 42 rosenttia rasvaa, ni kevyempää halutessaa kannattaa kattua mitä smetanaa ostaa, niito kevyempiäki, mutta en hoksannu tätä Apukokille sanua ku kauppaan lähti... mutta ehottomasti kokkeilemisen arvone juttu! Jäläkkäriksi tarjosin tuoreita marjoja valakosuklaakerman kera..



 

Sitte siihe Aku Ankkaan... mää nuita ruokaohojelmia kattelen mielelläni ja mulla onki omat suosikit joita seuraan... ei oo semmosta ohojelmaa ollu, josa ei ois ankkaa tehty ja siksi soon mullaki ollu mielesä, että kai se testata pittää. Mutta ku kanan ja roilerin pittää olla kypsiä ja tämä ankka pittää jättää punaseksi sisältä, vaikka musta seki o lintu, ni se siinä o varmaan lyöny vähä vastaan... vaikka aina sanotaanki, että se liha o iha erilaista ku vaikkapa se kana, mutta lintu ku lintu :D

Apukokki oli yhellä kauppareissulla ostanu Lidlistä kaks rintapallaa ja tuolta ne pakkasesta mulle kuiskutteli, eile sitte tartuin härkää sarvista (vai pitäskö sanua, että ankkaa rinnuksista) ja otin ne käsittellyyn... nii tai oikiammin otin ne jo perjantaina jääkaapiin sulamaan. Räsehtejä selasin netistä ja niitähä löyty pilivin pimmein ja jokuha soli valittava... siinoli semmone kastikeohojekki, joho ei tullu viiniä, jotenka sen ohojeen sitte valittin, iha sen takia, ettei tarvi sitä viiniä lähtiä hakkeen... liemi oli kyllä hyvä ja vaikka tosi tarkkaan seurasin sitä ankan valamistusta, ni ei voi sanua, että teen toistekki... ei meistä tainnu kumpikaa siitä villiintyä, mutta päätettiin kuitenki, että kokkeillaa vielä toisenki kerran jollain toisella ohojeella... nii ja mun perunakroketit räjähti rasvakeittimee, en tiijä, että mikä meni vikkaan, mutta jotta mää sain paistopintaa, ni pannuha se piti kaivaa esille...


Jäläkkäriksi tein mokkasen suklaamoussen vanilijatuorejuuston, marenkimurun ja marjojen kera ja soli huomattavasti parempi kokemus ku tämä pääruoka,..


Pitkästä aikaa kaivoin voileipägrillin esille ja tein eile meille aamupalalle tämmösen annoksen... grillileivän välisä Emmentaalia, leivän päällä uppomuna, siirapilla valellut pekonit ja hollandaise-kastike. Siis tämä oli kyllä hyvä ja annoksestaki tuli kaunis... Apukokkiki, jokei nuita ruokaohojelmia seuraile, huokasi annoksen nenän alle saatuaan, että tästä olis kyllä se hestonmikäliepluumentaaliki katteelline, kommentti kirvotti musa kyllä raikuvat naurut :D Lisäksi oli tietenki kuppi höyryävvää, tuoretta kahavia ja mansikkasmoothie....


Mitä kaapista löytyy munakakkaroitaki tuli tehtyä viime viikonloppuna aamupalalle, ne sitte o hyviä, heleppoja ja vielä kaikeksi hyväksi noppeita tehä... räsehti löytyy täältä.... ja sitte tietenki makiaksi nuita paksuja pannareita, ne vaa o niiiiiii älyttömän hyviä tuoreijen marjojen kansa... nii ja tietenki lorraus vaaliaa siirappia.... pannarikuvia mulla o täälä jo pilivin pimmein, mutta ku tuoki oli niiiiii nätti kuva, ni iha pakko oli laittaa :D :D




Ai nii ja oonha mää testannu sen hittileivonnaisen, Kinder-piirakan... oliha se hyvvää, vaikkaki iha älyttömän makiaa... mietinki, että milläkä sitä sokeria vois korvata, ettei koostumus kärsis?!? Netistä googlaamalla löytyy nii palijo ohojeita, että en viiti tähä sitä kirijotella.


Mun Naamakirija-ystäväkki o kyllä jo kerenny huomata, että mää suhtauvun melekosella vakavuuella ruokaan, musta kauniit ruokakuvat o taijetta parraimmillaa ja kuvia päntiönnää sinne lattailenki, täsä vielä yks nätti kuva blogin lukijoillekki, ku meillä oli yks päivä iha vaa sallaattipäivä eli grillattua kannaa ja mozzarellaa... välisä pittää syyvä vähä kevyemmi, ni sitte välisä voi vähä herkutella :D Sattu vielä aurinkoinen päivä, ni sain aika onnistunneen otoksen...


Mutta nyt, näihi kuvvii, näihi tunnelmii... mukavaa viikkua kävijöille, ja vaikko ens viikolle luvattu lämpöasteita, ni jos jollaki o vielä vaihtamatta talavirenkaat, tehkää se heti, ei se liukkaus sieltä kuitenkaa yllätyksenä tuu!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentista!