lauantai 16. marraskuuta 2013

Keittiöhommia koko päiväksi...

Mutta ne vaa o niiiiii mukavia, ne keittiöhommat... kunnon aamupalan ja Kalevan luvun jäläkee otin ensi käsittellyyn sen jokapäiväse imuri-luutu-hommelin ja sitte vasta varsinaisii keittiöhommiin... naapurin Linkomiehelle laitoin 1,5 kilua silakkavilleitä suolautuu suutarinlohta varten, ne tein tällä ohojeella... vielä ei oo lunta, vaa kyllä sitä josaki välisä alakaa tullee iha kyllästymissee asti, ni Linkomies aina samalla hoitaa tuon meijänki puolen, kannattaa se pittää hyvällä mielellä :D

Sitte keittelin Paholaisen hillua naapurin nuoremmalle isännälle, köö vasta purkin annoin ja Jukka soitti perrään, että oli nii hyvvää ja pitäs saaha lissää, määhä tietenni lupasin, että joku päivä ehtiesä keittelen... sitte alakoin valamistelleen meijän päiväruokaa... possun ulukovile oli tarjouksesa alta kuuven euron, ostin semmosen puolentoista kilon palasen ja eilen tein osasta leivitetyt pihivit muusin kera ja tännää lopun paistoin uunisa kokonaisena tällä ohojeella.... kaverksi hunajaiset kasvikset, vai onko ruusukaali vihannes... vai juures?? No oli mite oli, mitä nuista miettii, antaa hevosten miettiä, niillo suuremmat pääkki :D Mulla oli vuohenjuustua kaapisa, ni tein vielä vuohenjuustokermapotut... paistikastikkeen suurustin, nakkasin sekkaa vähä kermaa ja rosepippureita, hyvvää oli ruoka...
Näitä munakakkaroita moon teheny jo monasti, alun perin innostuin räsehtistä, jonka löysin Helenalta täältä ... ja mää sitte oon muokannu vähä omemmaksi, nämä o siitä mukavia, että voi laittaa mitä sattuu kaapista löytymää, näisä o paprika, meetvursti, ruohosipuli, persilja ja punasta chiliä, kaikki iha pieneksi pilikottuna. Ostin ihkuja silikonisia muffinssivuokia Lidlistä, pari eurua makso aina semmone kuuven kolon matto ja nelijä ostin.... ne o iha älyttömän ihanat!!! Mutta siis näi...

Mitä kaapista sattuu löytymää-kakkarat (nuin 10 kappaletta) 

6 munnaa oikee hyvin vatkattuna
vajjaa desi maitua
puoli desiä kylymää vettä
pikkuse suolaa
valakopippuria
2 rkl jauhoja 

Vatkataa hyvi sekasi ja kaajetaan vuuankolosiin, siihe päälle pieneksi siliputtua täytettä ruokalusikalline... uunin asteet 200 ja oisko nuin 13-15 minnuuttia, riippuu tietenki vähä uunista, kyllä niistä näkkee ku ovat kypsiä. Nämä o mainioita aamu- eli iltapalaksi, moon käyttäny juustoraasteita, vuohenjuustua, eri värisiä paprikoita, kinkkua, rucolaa, persiljaa, ruohosipulia, kirsikkatommaatteja jne. Kertakaikkise mainioita ja maistuvat kylymänäki, jos sattuu jäämää... nämä passais vaikka illanistujaisii suolapalloina, kokkeilkaapa!Kakkukoristeen ens viikonlopun valamistujaiskakkuun merkonomille väsäsin eile, lisäksi tullee kukkia... niistä leipomuksista sitte tuonnempana... 


Jääkaapisa o vielä hyytymäsä paistettu juustokakku, josa o nyt käytetty sitä ricottaa, ku sitä viime onnistuttii taannoin saamaa ja päiväys ois menny parin päivän päästä.... ja senpä teki Apukokki alusta loppuun saakka iha ite, hihku sitä uunista ottaisa, että siinä o nyt meikäläisen elämän ensimmäine kakku, mää totesin siihe, että katokki että o viimene, ei täsä tallouvesa kahta kakun tekijää tarvita, kilipailuha siinä tullee, totesi ettei oo pelekua, kyllä tämä riitti :D :D :D Se o sitä palijo kello nyt, että alakaa mun suokkariohojelma, X-Factori, sohova siis kuttuu meikäläistä, hölökyn kölökyn, ollaan ihimisiksi!

10 kommenttia:

 1. Ihania ruokia...Me tässä odotellaan ystäviä meille ja lähdemme sitten yhdessä illalliselle. Nyt tuli nälkä kun katselin noita kuvia. Täällä on se valon juhla tänään, vaikka ilma on kyl ollut pilvinen.

  VastaaPoista
 2. Voi näitä sinun kokkauksia... vesi herahtaa kielelle kuvia katsellessa...

  VastaaPoista
 3. No voi mahoton mikä herkkuannos!

  VastaaPoista
 4. On siellä taas oltu niin ahkerana!
  Paholaisen hillua pittää kyllä jouluksi tekasta!

  VastaaPoista
 5. Voi hurja miten paljon herkkuruokaa! Saat nuo ohjeet kuulostamaan ihan siltä, että teet "vähän vasemmalla kädellä" ja silti tulee täyttä gourmeeta :D Olisinpa miekin noin taitava ruoan laittaja.

  VastaaPoista
 6. :D Kiitosta vaa tytöt! Ei se sentää mittää gurmettia, mutta hyvvää kotiruokaa:D

  VastaaPoista
 7. Vaan oletpa sinä touhunnut vaikka mitä köökissä...noita munakakkaroita pitää kyllä kokeilla, mies varsinkin tykkää kaikenmoisista munaruoista.

  Tosi herkullisen näköstä filettä... vastaavaa tullee meilläkin usein laitettua. Varsinkin jos on syöjiä enemmä kun me kaks. Ja jos sattuu jäämään, niin kylmänä leivän päällä sinapin kanssa niin maan hyvvää kans.

  VastaaPoista
 8. Voi ihme, kuinka herkullisen näköistä ja varmasti myös makuista ruokaa sie oot taas loihtinut, lurps! Nuita munakakkaroita on kyllä ihan pakko kokeilla heti viikonloppuna. Tosi kivanäköisiä ja helppoja tehdä eli vois jopa onnistua multakin ;)

  VastaaPoista
 9. olet kyllä aikaansaava ihminen :) ihana ateria!!maistuisi myös nuo munamakkarat,hauska nimi.

  VastaaPoista
 10. minä taas...Mimmillä vasta huomasin,että ne olikin kakkarat eikä makkarat ;D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!