lauantai 4. toukokuuta 2013

Häätohinaa... osa ties kuinka mones...

Männä päivänä tekkiin lihapullia tällä räsehtillä, pullia valamistu 6,2 kilua, sai siinä jonku verra palleroita pyöritellä, niistä aiemmi esittelemistäni lihapullasaksistaha ei ollu ku mielenpahottajaksi. Isäntä katto vieresä kauhuissaa ku nakkelin mututuntumalla mausteet hirmusen taikinamäärän sekkaa, mutta voi pojat ja tytöt, testipalleron ku paistoin paistinpannulla, ni iha kaikki mausteet oli just eikä melekeen kohillaa :D :D

Hihkuin kyllä tyytyväisenä, ois ollu hirmune homma sekottaa siihe määrään jottai lissää... taikina oli heleppo pyöritellä ja uunisa paistaisa ei ees maksottunneet, vaa olivat niiiii kauniita, että ei voinu olla ku tyytyväine. Sannoinki isännälle, että muistuta mua tästä kerrasta, ku seuraavan kerran märisen, että ikkää ei mikkää kokkaus eli leipomine onnistu kerralla... nämä maistu justiinsa semmoselle ku oli tarkotuski!


O mulle jo pirruiltu monneenki kertaa, että meinaanko ruokkia koko Pohojos-Pohojanmaan, mutta pakkoha mun jokkaisesta tarjottavasta lajikkeesta o varattava koko porukalle, nämä ruokien määrät mua hermostuttaaki, moon laskenu tarjottavat keskiarvojen mukkaa, jääköön sitte yli, kyllä sen kansa pärjää, mutta jos keske joku laatu loppuu, ni mua sapettas iha hirviästi.

Tännää sain viime tehtyä ne lusikkaleivät, nui sata kappaletta sain aikaseksi, sehä tarkottaa parisattaa kuorta, tovi kulu aikaa siihenki määrää, mutta kyllä näistä iha hyviä tuli. Vähä pullevampia saisivat olla, mutta ku ei sitä syväpesästä lusikkaa tullu kohille, näillä siis mennää...Tämmösiä tähä hättää, huomena teen muutaman kakkupohojan ja täytteinee pakastan ne, senhä mää jo testasin, että ei ne kärsi siitä hommasta. Vieläkkää en oo päättäny, että tulleeko kakkuun kerma- vai massapäällys, se massa mua hirvittää, että vaikka tekisin sen kreemin massan alle, ni jos se sieltä kuitenki kassaamisen jäläkeen kosteutta valuttaa, ni mille kakku tarjoiluvaiheesa näyttää... noh, nähtäväksi jää mihi tuloksee tuun, morsiusparille passaa kumpi vaa...

Tarjoilun lisäksi hermostuttaa se valssaamine, meillä ku se ei isännän kansa kertakaikkiaa luonnistu, naurettii että pittää palakata se Jopen hahamo, sijaiskärsijä Matti Kalevi Ihanaine siihe hommaa... noh, ei se auta ku jollahi konstilla siitä selevitä, karataa sitte vaikka saunan taakse piiloo, jos pupu mennee pöksyy :D :D

Mutta sitä valssaamista enemmä mua ahistaa vaatetus, mää ku en oo mekkoihimisiä ollenkaa, hääuutiset ku kuulin, ni alotin keventämisen ja kaikesta tästä herkkutestailusta huolimatta oon onnistunu puottaan 12 kilua, joka o oikee mainio saavutus, mutta se ei siltikkää innosta mua lähtee ahtaisii sovituskoppeihi tuhisee... mutta pakkoha se homma o hoitaa ja asiaankuuluva vaatetus löyvettävä. Ja entäs kengät, päkiät o kipiät etellee, ei auttanu kortisoonipiikki tällä kertaa, mikkä halavatun kengät mää laitan... jos mekon löyvänki ni vaalianpunaset Reiskat ei varmaan sovi sen kansa :D :D Noh, ongelmat o tehty ratkastaviksi ja kyllä ne näihinki murheisii jokku konstit löytyy...

Mutta nyt pesulle ja josko telekkaria kattomaa, mukavaa lauantai-iltaa kansalaiset ja kiitos käynnistä!!


15 kommenttia:

 1. No huh huh taas tuota määrää... =) On siinä muutaman pulleron saan pyöritellä. Minulle jo 1,4 kg:n pyörittäminen on tuskaa.

  Ihan mieletön painonpudotus... mahtavaa! Mulla on 10 kg pitkänlinjan tavoitteena. Jos vaikka eläkeikään mennessä. =D

  VastaaPoista
 2. Voi taivahan talikynttilät! Olet onnistunut laihduttamaankin kaiken tämän häähulinan ja herkkujen tekemisen keskellä! Olet vaan ihme tyttö!

  Valtavat määrät herkkuja olet taas väsännyt!

  VastaaPoista
 3. Oot sie kyllä huikia tyyppi!

  VastaaPoista
 4. Voihan Duracellpupu, eihän tuossa vauhdissa pysy kilotkaan matkassa ;o Innolla oottelen sitä hääpäivitystä , kuinka siellä pöydät notkuu ja natisee !

  VastaaPoista
 5. ohoo, mikä lihapullakasa! Niin ja ihania lusikkaleipiä,nam!

  VastaaPoista
 6. On ollut taas hirmu talkoot siellä! Lusikkaleivät näyttää hyvältä, kamala työ niissäkin ollut.
  Hyvin olet saanut pudotettua painoa kaiken tuon keskellä, vau! :)

  Älä epäröi sen massan kanssa jos sitä tahdot laittaa, rohkeasti vaan tekemään. :) Mä en tule edelleenkään kerman kanssa oikein toimeen joten luottaisin enempi massaan, se ei lötkisty kesken laiton :D

  VastaaPoista
 7. Heh, kiitos kommenteista ihanaiset! <3

  VastaaPoista
 8. Tosi ison työn olet tehnyt, mutta hyvät tulee ruoat ja tarjottavat teillä häihin. Tosi kauniita nuo lusikkaleivätkin.

  Onnea keventymisen johdosta! Hieno suoritus häävalmistelujen ohessa! ...ja kyllä se mekkokin vielä löytyy ja kengätkin. Toivottavasti jalat kuitenkin paranee!

  VastaaPoista
 9. on siinä lihapulla poikineen ,samoin lusikkaleipä...tosi hyviltä näyttää molemmat laadut =) hienosti olet painoakin pudotellut,mitäpä sitä ei teksi tärkeän päivän eteen ;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos tytöt kannustuksesa, hommaa o ollu, mutta sen ohesa onneksi löyty mekko, kengät ja pikkune juhulalaukkuki ja kaiken lisäksi meleko heleposti!!

  VastaaPoista
 11. Mutta kyllä vain fakta on niin, että kun juhlissa sitten ne parikymppiset nuoret miehet alkavat pistämään ruokaa tuulensuojaan, niin saa olla tyytyväinen, että palleroita on pyöritellyt. Sen ikäiset kun kehtaavat ottaa, syövät ruhtinaallisia määriä ja heitä aina tahtoo kovasti häissä olla :)

  VastaaPoista
 12. Joops Tuittu, tuosa noot niiiiii oikiasa, se o uskomato määrä ruokaa mitä nuoret miehet pystyy kurkusta alas lappamaa, tästä o kyllä kokemusta. Niiten ruuansulatuski toimii avaruusrakettia nopiammi, tunti sen jäläkee, ku ne o voihkinu mahan olevan täynä, ni ne jo kattelee, että mitä söis. Ja koskapa nuita nuoria miehiä o tulosa häihi enemmältikki, ni moon sen seikan yrittäny ottaa huomioon :D :D

  VastaaPoista
 13. Odottelen kovasti hääjuttuja! Joko ne on vietetty?
  Helteistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Musta ei olis ikinä väsää isoja kasoja mitään. JAiks! Ihania herkkuja.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!