perjantai 23. tammikuuta 2015

Hääkakun testailua, ristiäispipareita ja tietenki muutama ruokakuvaki...

Tyttären ystävätär vihitään ens kesänä, luppautuin kakun tekkoon, mutta nuoripari ei halunnu kerma- tai massaähötystä, niinpä ehottelinki juustokakkua... ja juustokakku taisi olla mielesä, ku innostuivat asiasta heti.

Siispä kehitystyö käyntii... ajatuksena mulla oli, että kakusa o kunnolla korkeutta, liiska juustokakku ei oo nii kivan näköne... makkuiksi vatelma ja vanilija, pohoja Domino Originaaleista, kiille vahavasta vatelmamehusta, mutta vaa ohut kerros. Juustokakusa musta o tärkeintä, ettei pohojaa pilata kivikovaksi liialla rasvalla ja että juustomassasa ei oo liivatetta nii palijo, että lusikka singahtaa ottaan, ku yrittää palasta ottaa. Kerroksia erottammaan halusin vielä tuoreita vatelmia vanilijakreemin kansa ja tarkotuksella se kerros ei näy ulospäin ku vasta leikatesa...

Hokasin sitte, että no näyttääpä suunitelma mainiolle paperilla, että pitäs varmaan tehä testikakku ennen varsinaista maistelukakkua... muutamia fixauksia tein maistelun jäläkeen räsehtiin, mutta hyvälle vaikutti. Laitan räsehtin sitte tännekki, kuha ovat kakkua maistelleet ja jos vielä tehhää jotaki säätöjä. Mutta täsä kuvvaa... koristeita eivät oo vielä päättäneet, mää ehottelin nuita macaronseja ja suklaakiehkuroita, mutta taitavat kallistua kukkasiin, mutta halusin kuitenki tuohon testiversioon jottai koristetta laittaa, ettei oo nii nakun näköne :DSitte ristiäisjutskeleita... mun pitkäaikasesta ystävästä tuli Mummi täsä taannoin ja mää teen nyt sitte viikon päästä oleviin ristiäisiin kakun, alla näkkyy koristeet, paaaaalijo kukkia ja pupu kuulemma olla pittää, sano vauvan äitykkä, johonka mää oon tutustunu jo sillon, ku tuli oman äitisä kansa laitokselta. Nii se aika rientää... mihi, sitä mää en oo vielä keksiny?!!? Ja näitä pikkuleipiä pittää kuulemma olla kans, iha ehottomasti... 

Tämä oli vasta toinen kerta, ku nuita ristiäispipareita teen, mutta tyytyväinen oon tulokseen, siistejä ja sulosia ovat... äitiliinille laitoin kuvan, ni oli onnesta soikiana ja sano, että laittaa ne lasipurkkiin, sieltä vaa ihastellaa, ettei niitä syyäkkään :D :D :D Piparit on tehty Mansikkamäen Eben blogista löytyvällä mainiolla fantasiapipariohojeella, mää maustoin taikinan vanilijalla... taikina o tosi heleppo tehä ja älyttömän hyvin käyttäytyvä leipuesa, suosittelen! Ja Eben blogista löytyy mainioita ohojeita ja vinkkejä koristelluun. Muut piparit onki muotilla tehty, mutta tuon pikkusen popopiparin mallin nappasin Pionilaaksosta, se oli nii kerrassaan sulosen näkönen! 

Sitte ruokakuvia... ostin vasta reilun kolomen kilon palasen nauvan kulumapaistia, sitä saa tosi evullisesti ja siitä saa loistavaa ruokaa, ku malttaa vaan kypsytellä tarpeeksi... siinä tovi vierähti, ku perkasin ja palastelin lihan, kalavot ja muut röntsät otin pois reilulla käjellä, ne meni mun karvasille ystäville... osan keitin soppalihaksi, osan tillilihhaan, osan nuijin pihiveiksi paistetun sipulin kansa tarjottaviksi, loput nakkasin uuniin kastikelihhoiksi... siinä tuli monta ruokasatsia kerralla pakkasee pantavaksi, uuski köntti o jääkaapisa oottelemasa jalostusta, siitä tullee ainaki merimiespihivejä satsi ja stifadua kans...

Tilliliha, tuo suuria tunteita herättävä herkku :D


Uunisa hautunu lihakastike...

Jäläkkäreitä...
Lätyt...

Lemon posset

 Vatelmakiisseli...

Tuosta pikkuleipätaikinasta tein pikku vuokasiin muutaman marjakorin pohojan, sopi muute loistavasti nuihinki, nämä o täytetty diplomaattikreemillä (vanilijakreemin ja kermavaahon yhistelmä) ja tuoreilla marijoilla, pikkusen kiillettä pintaan hyytelösokerista... sanon vaa, että SLURPS!


Ai nii, olihan mulla vielä tämmönenki kakku, tämän Mummiksi tulleen ystävättären toine lapsukaine, joka täytti 30 vuotta, tämänki tappauksen moon nähäny suoraa laitokselta tultuaan :D Piti olla talavista ja bling blingiä, päävyttiin sitte tämmöseen ratkasuun, kakusa sisällä vatelmaa ja kinuskia sekä mascarpone-kermaseos... oli kuulemma maistunu!


Sillä lailla, tämmösiä tällä kertaa... oottako huomanneet, kuinka päivä o jo jatkunu iha mahottomasti?? Ihanaa, hitokseen kylymää o ollu, tänäki aamuna mittari näytti -25 astetta, mutta nyt o luvattu lauhtuvaa... sama se, olokoon kylymää, mutta ihana ku valon määrä lissääntyy <3 Kaikkia ihanaa täälä piipahtaville, erityisterveiset mennee sinne jonnekki, vastaanottaja kyllä tietää kenestä o kyse! <316 kommenttia:

 1. Jestas mitä herkkuja ja esillepanoja!!! Tuo muumikakku on aivan supersuloinen. Kaunotar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos henna! <3 Kauniit ruokakuvat o musta taijetta parraimmillaa, mulla ei oo järkkäriä ku otan kaikki kuvat mun kännykällä, Samsun Galaxy s4, iha loistava peli...

   Poista
 2. Tuon testihääkakun ohje on kyllä pakko saaha. Näyttää niin super herkulliselta.

  Ja nuo sun ravinteliannokset on kyllä aivan uskomattomia. Vnkkaappa jos joskus innostut ravintolapäivänä ravintolaa pitämään! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan kyllä ohojeen, kuha nuoripariki parin viikon päästä kakkua maistelee, toine vaihtoehto o, että tuon vanilijakreemin tilalle laittas suklaaganachen ja vanilijamoussen tilalle suklaamoussen... mietiskelinki, että täyttäsinkö kalavon avulla molemmat päälliset vatelmapohojan päälle, ni sais samalla ne vertailla, että kumpi o mielusampi.

   Ja voi hitsit, heti ku näin Leena, että nää oli käyny, ni muistin että mun piti pikkuleipien kohalla mainita, että tuon pikkusen popopiparin idean nappasin sulta!!! Mutta nii se vaa unehtu, korijaan heti asian <3

   Poista
  2. Voi Anne, nyt kyllä kiittelet ihan väärää henkilöä. Aivan taatusti olen sen mallin ottanu Ebeltä tai jostain ulkomaisesta blogista. Oma idea se ei kuitenkaan oo!

   Poista
  3. Hih hih, no mutta nyt se o pois mun omalta tunnolta! :D :D

   Poista
 3. Vaikka just söin, niin maha kurnas näitä kakkusia ja ruoka-annoksia katsellessa! Kaunis kakku, kyllä kelpaa hääkakuksi ja söpösiä pikkuleipiä :)))

  VastaaPoista
 4. Vau, sinun juhlajuustokakkusi teki minuun valtavan vaikutuksen! En ole moista ennen nähnyt, varsinkaan yllätystäytteellä. Juustokakkuhan on hirveän hyvää - voisin kevyesti syödä tavallisen sellaisen ihan yksin - mutta yleensä se on vaatimattoman näköinen littana läpyskä, ainakin minun noolin juustokakku. Mutta sinun muhkea kakkusi on on todella hienostuneen juhlallisen näköinen ja siihen vielä se pehmeä makujen sinfonia... varsinainen taidonnäyte ja diplomityö!

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos Lisse, nätti tuli omastaki mielestä, pientä hiomista vaati räsehti ja sanosin, että täyelline juustokakku mun makkuun, toivotaa että tykkäävät maistelijakki :D Ja kyllä juustokakku voi olla tosi tyylikäs ja passaa mun mielestä hyvin hääkakuksi, ku o siististi tehty ja koristeet hillityt. Ja semmoneha se kakun olla pittää ku morsiuspari ite haluaa <3

  VastaaPoista
 6. Apua, mitä kaikkea syötävää ihminen osaakaan tehdä! Ihan vaan nyt ihmettelen näitä kaikkia. Tuo kakku on ihan super ja nuo piparit uskomattomia. Ja paljon muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marle!! Pipareihin olin hirmusen tyytyväine itekki, oon niitä kuitenki nii vähä teheny, mutta siisti oli jäläki. Mukava ku kävit, tuu toistekki, määki ehtiesä tuun kylläileen!

   Poista
 7. Ihanan näköinen hååkakku ja toivottavasti myös makuinen. Ensi kesänä maistetaan tarkemmin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ku piipahit Marja-Leena :D Ens lauantaille o sovittu maistelukakku, jännänä oottelen sitten kommentteja...

   Poista
 8. Aivan ihania kakkuja ja koristeita.Tuo tilliliha olisikin herkkua, kerran olen tehnyt ja siitä on jo aikaa.Samoin nuo lemon posset on kokeilemati, vaan kait sitä joskus kerkiää ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos vilijaana! Kuule posset oli niiiiii heleppo tehä, että kokkeileppa, ne oli älyn hyviä :p Ja tilliliha o ollu jo kouluaikana mun herkkua, vaikka se monille tosiaa nostaa niskavillat pystyyn :D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!