sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Olipaha herkullisia...

Tein tämmösiä kakkaraisia, ku en muutakkaa nimiä keksi, musta cake popseisa o tikku ja näisä ei, ni olokoon sitte kakkaraisia :D Käytin näisä yhen pötkyn Minttu-Dominoita, reilu puoli purkkia Valion Viola appelsiini-tuorejuustua ja kuorrutuksee Candy Meltsin minttu-suklaata... mulla o semmone pikkune masiina, joka vettää kaikki iha siliäksi, se oliki loistava nuijen keksien muusaamissee, muutenpa mulla tullee sitä harvo käytettyä, ku se ei jätä yhtää sattumia. Keksimurusiin lisäsin tuorejuuston ja siitä massasta pyörittelin pikkupalleroiset, laitoin jääkaapiin levähtään ja sillä aikaa sulatin suklaan vesihauteesa... sinne nakkelin pallerot yks kerrallaa ja haarukalla ylös ja ritilän päälle valumaa enimmät suklaat poijes...

Laitoin osan pakkaseen ja en kyllä kerrassaa ossaa sanua, että kummat oli parempia, jääkaappikylymät vai pakkasesa olleet... täyte oli ihanan pehemiä ja suorastaa samettine, siitä tuli iha tryffeli mielee. Ostin vaaleita vanilijakauratäytekeksejäki, että kokkeilen niitä vanilijatuorejuuston kansa, mutten vielä ehtinykkää... yks tuommone kahavin kansa nautittuna tekkee elämästä täyellistä, suosittelen kokkeilee :D


Nii ja taas oppi muute uutta, että mitä ei piä mennä kokkeilee... Candy Meltsi o aika paksua sulanaki, fiksuna  tyttönä aattelin, että määpä kaajan siihe vähä kermaa sekkaa... no eihä siinä hyvi käyny, siitähä tuli yks halavatun suuri kokkare :/... viisaammat sitte mua opasti tuola Naamakirjan Leivotaan!-palstalla, että pikkuse ölijyä suklaan sekkaa eli kerma kuumennettuna, ni ei käy yhtä köpelösti...

Oottelen täsä isäntää kottii, lähemmä käväseen vävypojan synttärikahaveilla, tekkiin Jasulle kalavoikkarin, ku oli siitä haaveillu ja vien samalla nuita kakkaroita nuorelle parille, eipähä tuu itellä syötyä, ku o se rojekti... mutta täsä voikkarisa o se hyvä puoli, että pääsee itekki maistamaa, sisällä o paaaaaljo ite savustettua lohta, sitä ku palan syön, ni taijanki keittää päiväruuaksi kesäkeittua. Hah, mulla o teheny sitä jo pitkän aikaa mieli, mutta isännällä mennee naamataulu iha ruttuu, ku ehottelen sitä... mutta sitähä se syyä pittää, mitä kokki tekkee :D :D


Kesähäitä varte mulla o testauslistalla lusikkaleivät, parit salaattikastikkeet, silakkarullat, Mimosan kreikkalaiset lihapullat, yrttilevite ja pasteijat itetehystä taikinasta... niistä postauksia kuha saan kokkailtua, perjantaina tein kattilallisen Paholaisenhillua, ah mikä ihana tuoksu siitä tulleekaa ja mite hyvvää se ossaa ollakki, mutta siitä mulla ei kuvvaa ookkaa...

Että tämmösiä tänä pyhänä, mittari näyttää vajjaan kuus astetta, ei paha, tosin sielä tuulahtellee aika kylymästi ku kävin äske tyttöjen kansa lenkillä... mutta hyvvää Laskiaissunnuntaita täälä piipahtaville ja mukavaa viikkua itekullekki!

4 kommenttia:

  1. Kiva ja helppo tuo kakkaraohjeesi! Paraikaa on jääkaapissa ylimääräinen Mascarponerasio, joka jäi Tiramisusta, joten soveltaen ja maustaen teenkin siitä ja Dominokekseistä kakkaroita! Suklaatia tarvii ostaa, koska se ei jostain syystä säily meidän kaapissa.....
    Naureskelin, että Sinunkaan miehesi herkkuruokiin ei kuulu kesäkeitto. Ihan sama meillä. Oikeeta ruokaa, kuulemma tarvii saada.

    VastaaPoista
  2. Osuivatpa sopivasti sinun kakkaraisesi kohdalle, ei tarvitse minun kauan kadehtia kun jo pääsen sinne, missä kaupoista saa Domino-keksejä ja appelsiini-tuorejuustoa. Candy Meltsistä en tiedä mitään, mutta kaipa suklaalevystä sulattelu toimii.

    VastaaPoista
  3. Onhan maukkaan näköisiä kakkaroita! Ohje kuulostaa hyvältä, kyllä näitä pitää testata jossain välissä.

    VastaaPoista
  4. Mihin olet muuttanut blogisi???

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!