Tälle päivää oli vuorosa kakku 50-vuotis synttäreitään juhulivalle neitoselle... teknisiä ongelmia oli taas vaikka muille jakkaa, semmosta se o ku amatöörit leikkii kondiittoria, mutta siinä kait ne leipurin taijot punnitaa, että mitenkä seleviää, ku kaikki ei meekkää niin Strömpsöösä :D No sankari oli vilipittömän ilahtunu pikkusista suksista ja kakun tillaaja ilimotti, että kakku oli maistunu, siihen pittää olla tyytyväine ja ottaa virheistä opiksi! Koristeet o toiveijen mukasesti tehty...
Kaapisa o maustumasa Juhikselle 4-vuotis synttärijuhuliin kakku... pikkumiehen toiveena oli kakun päälle syötävä mettätyökone, netistä löysin muutamia malleja ja niitä sitte apuna käyttäin sain yhenlaisen kötöstettyä, jännä nähä, että menneekö se läpi tarkan seulan... Juhis onki mun pitkäaikane "asiakas" ku moon teheny ristiäiskakut ja aikasemmat synttärikakukki ja vanahemmille hääkakunki :D Aika mennee nii joutuin, että ei mee ku hetki ku ollaa jo rippikakkuisa...
Sitte kokkailuihi...löysin ihkun uuven Rakkauven, pakko kirijottaa isolla Ärrällä, nii herkullista semifreddo o... ja aivan älyttömän nopia ja heleppo ohoje, loistava herkku semmosennaa tai jäläkkärinä ja ennen kaikkia muuntautumiskykyne, jokkaine voi maustaa semifreddomassan mieleisekseen... ohoje o täältä... ensimmäisellä kerralla käytin puolukoita, ku mullei karpaloita oo ja kaveriksi keitin suolakinuskin.
Suolakinuski
1 dl farriinisokeria
1 dl kermaa
hyppyselline eli kaks sormisuolaa
Laita sokeri ja kerma kattilaan ja porisuta hilijasella tulella niin kauan että sakenee, oiskoha nui kymmenen minnuuttia... lissää sormisuola jäähtyneeseen kinuskiin, tekkee mahtavan älläyksen ku makian kinuskin seasta löytyy yhtäkkiä pikkune suolahippu, sanosinko että makuhermoja kutkuttava kokemus. Jos tarvit kinuskia enemmä, ni suhe on sama eli yhtä palijo sokeria ku kermaaki...
Sitte mulla kummitteli mielesä, että entä jos kokkeilis salamiakilla ja voi mite se oliki herkullista. Semifreddomassaan sekotin tilikkaseen kermaan sulatettuja Hopiatoffee-karkkeja. Laitoin kattilaan nuin puoli pussia karkkeja, kermaa nuin 3/4 dl ja hämmentelin pienellä tulella nii kauan että karkit suli... sen jäläkeen jähytin seoksen, freddomassa matalaan kippoon ja kaatoin seoksen päälle, puutikulla vähä nostelin aineksia sekasin.... järki oli lähtiä, nii oli herrrrkullista :D
Justiinsa keitin tyrnimarijoista sakian siirapin ja kokkeilen huomena sillä, mahtaa olla herkullista... ja kävi kyllä mielesä lemon curdillaki maustettu freddo :D
Täsäpä muutamia kokkaustuotoksia...
Sisävilepihivit itetehtyillä ranskalaisilla ja persilija-chilivoilla....
Palavikinkulla, pinnaatilla ja mozzarellalla täytetyt roilerinvilleet
paahettujen kirsikkatommaattien ja pottujen kera...
Leivitetty possun ulukovilepihivi...
Alakuruokana tarijottu hunajapaahetut punajuuret
vuohenjuustomoussen ja pistaasimurun kera....
Tämmösiä tällä kertaa... alan pian taas päästä vauhtiin, talavipäivän seisauksee ei oo nimittäin ku vaivaset kaheksan päivää, kyllä tämä pimmeys onki taas syöny mua... vaa kyllä se helepottaa, ku päivät alakaa jatkumaa!! Hölökyn kölökyn kansalaiset, ollaan ihimisiksi ja ne jokka oottelee sitä punanuttusta paksukaista, ni onnia koitoksee! :D :D
Täydellisen kauniita kakkuja ja ruoka-annokset meni jo mun suuhun... herkulta näyttävät niiiin, nam:)
VastaaPoistaKiitos Tuta! <3
PoistaNää sun tekeleet on kyllä jotain niin käsittämättömän kaunista, että huh huh.... ☺ Kyllä nälkä taas tuli!!!!
VastaaPoistaKiitos Nanne! Välisä onnistun tekkeen nii kauniin annoksen hyvän maun lisäksi, että ittekin oon riemuissani! :D
PoistaWau! Oot taitava. Nuo jälkkärit vaikuttais eri nameilta! :)
VastaaPoistaKiitoksia kehhuista! Suosittelen kokkeileen tuota freddo-ohojetta, iha älyttömän heleppo ja nopia, eilen testasin tyrnillä ja voi se vei melekeen kielen mennessää, olinki hyvilläni, että soon toisesta päästä nii hyvin kiinni :D :D :D
Poista