sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ohoh... no näin täsä kävi...

Täsä se taas nähhään, että vannomatta paras... moon kyllä taistellu vähä tätä asiaa vastaan, että hyvvää harrastusta ei piä sotkia töihin... aika ajjoin muutaman viime vuojen oon asiaa pähkiny, mutta keksiny hyviä tekosyitä, että no miksi en vois... nyt kaikesta huolimatta aika tais olla kypsä ja ku ossuin oikiaan aikaan oikian ihimisen etteen, ni soli menua! Olin kyllä itteeni tyytyväine, että oon nii hyvin dokumentoinu näitä mun keittiön tuotoksia, se tais vähä vaikuttaa asiaan...

Kaks viikkua sitte oon heittäyny koululaiseksi ja alotin suorittammaa kokin ammattitutkintua, harrastus ois siis muuttumasa työksi, oon intua täynä ja ku pääsin koulun keittiöön ensimmäisen kerran, ni musta tuntu, niinku oisin kottiin menny <3

Työ o varmaan raskasta, mutta kuka se helepolla haluaa päästäkkää ja mikäpä työ se ei ois :D Noh, katotaa mihi asti siivet kantaa ja tuottaako tämä jottai hetelmää, se jää nähtäväksi. Ens alakuun olin iha varma, että musta tullee ravintolakokki, mutta ku tovin juttelin suurtallouspuolen opettajan kansa, ni mun mieli oliki jo muuttunu. Musta ois ihana päästä semmoseen paikkaan, josa ois kaikkia osa-alueita ja josa pääsisin hyövyntään näitä kakuntekotaitojani ja vielä kehittymmään hommasa. Iha ehottomasti kyllä haluan olla leipova kokki enkä kokkaava leipuri... mutta niinku sannoin, ni nähtäväksi jää, mihinkä tämä tie mua kulettaa...

Sain ensimmäisen kokin puvun ja pyysin Apukokkia ottaan musta "virkakuvan", vaikka inhuan valokuvisa olemista... no nauramiseksiha se meni se homma ja sitte ku ois ollu joku hyvä otos, ni se ei ollukkaa iha selekiä, ei jääny sitte ennää jälelle ku tämmöne naurukuva ja sen mää nyt täälä piipahtavien kansa meinaan jakkaa :D


Sitte kakkuhommeleihi... pikkuset sisarukset juhuli eilen synttäreitään, Atte 2 v ja Aino täytti kokonaista yks vuotta... Atte tykkää miehekkäästi traktoreista ja Ainolla ei vielä taija mielipiettä asian suhtee palijo olla, ni päävyttiin Nalle Puhhiin... tämmöne koriste synty ja oli ollu mielunen :D


Kakku oli vaalialla pohojalla, kostutus vanilijamaijolla, kerros vatelmahilloon sekotettuja pakastevatelmia (tietenki keitettynä) ja valakosuklaamoussea reilusti...


Nyt ku päivän kokkailee koulusa ja saahaan itekki sielä syyä ja ku Apukokki syö töisä, ni eipä palijo oo kokkailtu viikolla, mutta viikonloppuna sitte pitemmän kaavan mukkaan. Eilen mulla oli kaappien tyhyjennysmenuu, rakensin sen nii, ettei tarvinu kaupasa lähtiä käymään... alakuun tulinen porkkanasosekeitto, pääruuaksi tuoreella pinnaatilla ja vuohenjuustolla täytettyä roileria ja jäläkkäriksi fritteerattua bannaania itetehyn vanilijajätskin kansa, voin kertua että kyllä maistu!


Roileriohojeenki kehittelin tehesä... mulla oli maustamattomia roilerinleikkeitä, tein niihin viillon ja pikkusen nuijin liiskaksi, siihe vähä roilerimaustetta, currya ja paprikaa ja taisinkoha ripotella vähä kuivattua minttua, sen jäläkeen laitoin tuoretta pinnaattia ja pehemiää vuohenjuustua, käärin rullalle ja ympärille pekonia... sen jäläkeen pötkylä tuorekelemun päälle ja tiukalle rullalle ja päät solomuun... keitin 10 minnuuttia ja paistoin loppuun, tämänki konstin oon oppinu Australian Master Chefistä, mun tärkeimmästä opetusohojelmasta :D Tällä tekniikalla rullat pysy hyvin kasasa, mallissaan ja täytteet sisällä, teen kyllä toistekki! Ja mausteet ja täytteenhä voi laittaa iha omien mieltymysten mukkaan...



Moon pari vuotta sitte ostanu frittikeittimen ja siitä asti aikonu kokkeilla fritteerattua bannaania, mutta eilen vasta sain kokkeiltua... mulla o semmonen to do -lista, mutta ku siihen tullee koko ajan lissää testattavia, ni ei kaikkia ehi kokkeileen vaikka kuinka haluttas :D Itetehyn vanilijajätskin kansa nämä oli aika mukava jäläkkäri... ja jos ei oo frittikeitintä, ni voiha ne tehä iha kattilasaki, siinä vaa o sitä tasasta lämpyä hankalampi vahtia...


Viime lauantaina tein pakasteherneistä alakuruuaksi sosekeiton, oli maukas ja ihanan värine, sosekeitot o alakuruuaksi mainioita ja usiasti tulleeki tehtyä, valamistuvat nopiasti ja loput voi ottaa evvääksi ja huoletta jopa pakastaa... kaveriksi tein jugurttileipää tällä ohojeella, paitsi jätin olliivit pois, ne ei vaan kertakaikkiaa oo mun juttu!


Pääruualla mulla oli fetalla täytetyt lihapullat ja valakosipuliperunat... jäläkkäriksi turkkilaista jugurttia maustettuna hippusella sokeria, vanilijasokeria ja vanilijalla, päälle lorraus juoksevaa hunajaa ja pistaasimurua, tämä o meijän uus herkku, slurps...


Kerta kiellon päälle ja vielä yks ruokakuva... mua niiiii alako yhtenä päivänä himottaan porkkanapiirakkaa ja Mimmillä onki llllloistava ohoje siihe, ananas tekkee pohojasta nii ihanan kostian ja mehevän, suosittelen... ja jos tykkää vähä paksummasta pohojasta, ni kannattaa tehä pikkusen isompana tuo taikina.

Täsä vielä vinkki kuorrutuksen tekkoon; kiehauta tilikka vettä ja sulata tomusokeri siihen kuumaan vetteen, sen jäläkeen voit kerralla kipata sen vaaliaksi vaahotetun voin sekkaan ja lopuksi lissäät siihen sen notkistetun tuorejuustun, ni tullee samettisen tasane kuorrutus. Vaikka kuin pienisä erisä lissää tomusokerin, ni se ei taho sullaa siihe voin sekkaa ja jää semmoseksi "jauhomaiseksi" ja koostumus tuntuu ikävälle suusa, mutta tosiaa sulattamalla sokeri veen sekkaan, ni lopputulos o täysin erilaine!



No jopa tuli pitkä postaus, nyt tämä kokki alakaa valamistautuun huomiseen koulupäivään, hölökyn kölökyn ja ollaanpa ihimisiksi! Nii ja muistetaa nauttia alati pitenevistä päivistä <3


29 kommenttia:

  1. Onnea ja onnittelut vielä kerran. Hienoa :)

    VastaaPoista
  2. Oi vau! Hieno homma Anne! Samanlainen kotiin tulon tunne tuli muuten mullekin, kun silloin kerran pääsin isompaan keittiöön häärimään ;) Tuo kuullostaa juuri sun jutulta, tsemppiä! :D

    VastaaPoista
  3. Wau, onnea!!!! ♥ Näiden sun blogitekstien ja -kuvien perusteella olet kyllä nyt ryhtymässä ihan oikealle alalle!!! Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ja tsempit vielä opiskeluun!!!! ☺

    VastaaPoista
  4. Onnea Anne, kyllä hyvää ammattitaitoa pitää jakaa. Kiitos täytekakusta, aivan loistava ja tuli syötyä jokaista murua myöten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika teille, että sain kakun tehä ja ihana kuulla, että oli mieluinen. Mää käytänki aina reippaasti täytteitä nii täytekakkuisa ku voikkareisa, semmosia ite tykkään syyä ja semmosiaha sitä sitte mielellään tekkee toisillekki :D

      Poista
  5. Onnea! Ihan varmasti sulla on nyt oikee suunta! Leipova kokki kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuitiina, sammaa mieltä oon itekki, Apukokkiki eilen tuumas, että meijän Annella soon aina ruoka mielesä, ku jäin pähkiin tuota jäätelyä, että minkähä älläyksen tekis, ku tekis siihe lemon curdista ja salamiakista raitoja :D :D :D

      Poista
  6. Lisse www.sivumakuja.blogspot.com9. maaliskuuta 2015 klo 13.19

    Mahtavaa! Minä ilostuin uutisistasi aivan sydänjuuriani myöten, sillä mielestäni olet tehnyt niin, ni-iin oikean valinnan. Kokkikuvastasi tuli välittömästi mieleen Meryl Streep elokuvassa Julia&Julie. Sinä olet juuri sellainen iloa, huumoria, intoa ja kokeilunhalua pursuileva Julia Child, joka rakastaa yli kaiken kokkihommia - ja miestään, joka on tuki ja turva kaikissa elämän käänteissä ja on kannustava, kiitollinen koemaistaja. Tämä rooli tuli nyt Apukokille suoraan siitä elokuvasta ilman että miestä tunnen lainkaan, mutta näin minä haluan ajatella.Antoisaa opiskelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisse <3

      Ja mää ilahuin tästä sun kommentista, ihan purskahin nauruun! Vasta kattoin sen elokuvan vissiin jo kolomannen kerran, se vaan on niiiiii kiva leffa... joo kokkeilunhalunen mää kyllä oon, mulla on niitä kuningasajatuksia tuon tuostaki, aina ne ei tosiaankaa kanna hetelmää, mutta sitte ku onnistuu, ni voi mite hyvä mieli tullee :D

      Ja Apukokki taitaa olla luonteeltaan palijolti samanlaine rauhalline tappaus, ku Julian mieski oli ja totisesti kannustaa mua <3

      Tännää mulla ei mennykkää homma putkeen, toivotaa, että huomena o taas parempi päivä :D

      Poista
  7. Innostuin niin, että hävitin koko tekstini mutta aloitetaanpas alusta:
    Onnea, onnea ja menestystä! Tämä ei ollutkaan mikään yllättävä tieto, sillä kuka sen paremmin sopiikaan MASTERCHEFIKSI kuin Sina!
    Elämä se vaan vie juuri sinne, minne haluamme kun pidämme simät , korvat ja suun auki. :) oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan!
    Opiskeluiloa ja ihania sapuskoja tekemään......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pullamummi, parraani yritän tehä, mää vaan vaajin iteltäni nii kovasti, että välisä se tuntuu hirmu raskaalle, ku en ookkaan tyytyväine, mutta piän lipun korkialla, eiköhä se siitä! <3

      Poista
  8. Wau. Nyt loksahti kaikki palaset kohdilleen! Hyvä valinta. Mukavia opinhetkiä. Nyt on vieläkin kivempi käydä lukemassa blogiasi, kun koulukuulumisia saa tutkailla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos jotusu, tosiaan musta itestäki tuntuu, että olisinko viimei valinnu oikian tien, toivottavasti! Koulukuulumisia varmaan tulleeki blogisa olemaan, tervetulua visiteeraamaan ja lukkeen Annen toilailuista! :D

      Poista
  9. Hienoa! Aikuisiällä opiskelu vaatii sitä jotain. Eli todellista tahtoa ja tietää mitä haluaa. Ja sekin on upeaa, että olet uskaltautua heittäytyä johonkin uuteen, etkä vain jämähtänyt paikoilleen! Onnea tulevaisuuteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manta, kauan mää vastaan taistelinki, vähä harmittaa jappasu, mutta ehä mää nyt sentää iha ikäloppu oo, pietään peukut pystysä, että tämä jottai poikis ja määki oman paikkani löytäsin!

      Poista
  10. Hieno homma, nyt oot kyllä oikealle alalle opiskelemassa :) Susta tulleeki uus huippukokki!

    VastaaPoista
  11. Ihan hienua mutta näyttää kyl siltä että oot jo valamis! Tuntuu vaan siltä, että nykyään suurkeittiöissä vaan sekoitetaan ja lämmitetään ruokia, toivottavasti et pitkästy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hui olokoon, pelottava ajatuski, että semmoseen joutus... toivotaan, että mua lykästää ja löyvän mielusan paikan <3

      Poista
  12. Hienoa,Paljon Onnea =) btw ihania ruokia,kakkuja ja kiitos vinkistä,itsekin katselen aina master cheftin ja olen ihaillut niitä broilerirullia,en ole vaan uskaltanut kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vilijaana <3 Kiitos, vaikka o ollu välisä raskasta, ni moon kyllä nauttinu älyttömästi, yritän olla niinku sieni ja imiä kaiken tievon, mitä vaa irtuaa :D

      Kokkeileppa vaa, mainioita ku haluaa vähä hifistellä. Sammaa tekniikkaa testasin possupihiveihin, niihi se ei passannu alakuunkaa, mutta roiskulille mainio <3

      Poista
  13. Mahtavaa Anne! Kuuntelit sydämesi ääntä! Sinusta tulee varmasti huippukokki! Tuun taatusti maistelemaan kun pääset töihin. <3

    Onnea vielä ihan tuhannesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena <3 No niinpä, viimeinki uskalsin, mutta kaikella taitaa olla joku tarkotus, vaikkei sitä aina ymmärtäskään, elämä meitä joskus kummasti kulettellee, nää tiijät sen hyvin, niinku määki <3

      Lippu korkialla Leena ja ihanaa kevvään jatkua teijän koko poppoolle! <3

      Poista
  14. Hei pitkästä aikaa!
    Onpa vaan elämä vienyt hienosti sinua eteenpäin! Onnea!
    Tirkistelemässä tässä käyn taas täällä!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!