lauantai 29. marraskuuta 2014

Suklaajuustokakkuleivokset...

Eilisestä jäläkkäristä tuli nii nätti, että ihastelin itekki... sillon ku onnistuu, ni siitä pittää nauttia täysillä, kaikki me keittiösä heiluvat tiijetään, että aina se ei mee niinku sielä yhesä Ruåttalaisesa paikasa :D

Meijän nuorenparin häihin tein toissakesänä heti ruuan jäläkeen tarjottavaksi minttupopseja ja poika ihastu niihi ikihyviksi ja on niitä pyytäny senki jäläkeen tekemään. Eilen olivat tulosa syömään koko perheellä ja toiveena oli samaset popsit jäläkkäriksi. No en kuitenkaa niitä teheny, ku halusin jotaki vähä juhulavampaa... kehittelin sitte sammoista makkuista nämä minttuset suklaajuustokakkuleivokset ja kyllähä ne maistu ite tehyn vatelmasorbetin kansa... ohojeesta tuli 5 leivosta ja mää käytin muottina Runebergintorttu-muottia... voihan sen tietenki tehä irtopohojavuokaanki, mutta määrät kannattaa kertua ainaki kahella, jollei kolomellaki, suklaataa varmaan riittää vähä vähempiki määrä sitte.


Suklaajuustokakkuleivokset

Täyte:

- 250 gr Mascarponea
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vanilijasokeria
- 2 rkl appelsiinituoremehua
- raastettua appelsiininkuorta
- 100 gr tummaa suklaataa (tai pari Pätkis-patukkaa ja loput tummaa)

Pohojaan:

- Minttudominoita reilu puolipakettia
- vajaa puoli rasiaa Viola Appelsiinituorejuustua

Koristeeksi suklaaganachea, Domino- ja marenkimurua ja tuoreita vatelmia, leivosten pinnalle tummaa kaakaojauhetta, leivoksen ympärillä oleva koriste on tehty mintunmakusista Candy Melts-napeista. Suklaaganachesa 1 dl kermaa/100 gr suklaataa o hyvä suhe, piliko suklaa kuppiin, lämmitä kerma kiehumispisteeseen, elä kuitenkaa anna kiehua, kaaja suklaan päälle ja sekota tasaseksi. Tuolla mun ohojeella juustomassasta tullee tosi tivi, jos pehemiämmän haluaa, ni kannattaa tehä tuota ganachea ja laittaa se pelekän suklaan tilalle. Vatelmasorbetin oon teheny Hellapolliisin ohojeella, vatelmat passeerasin siementen poistamiseksi...


Murskaa keksit täytteineen ihan pieneksi muruksi ja lissää tuorejuusto, laita massa kahen leivinpaperin välliin ja kaulitte sen verran, että voit muotilla ottaa siitä viis palasta pohjiksi leivoksille. Laitoin massa kaulittemisen jäläkeen hetkeksi pakastimmee, helepottaa palasten irrottamista... laita pohjapalaset muottien pohjalle ja tee täyte...

Sulata suklaa tasaseksi vaikka vesihauteesa ja jätä jähtymään, sekota käsivatkaimella muut täytteen aineet hyvin ja lissää sekkaan vähä jäähtyny sulatettu suklaa... laita massa pursotinpussiin, ni se o helepompi saaha muotteihin, ei tarvi tyllaa ku leikkaat vaa palan pussin päästä pois. Nosta leivokset jääkaappiin  ainaki nelijäksi tunniksi, mielummin vaikka seuraavaan päivään, ni maut ehtii tassaantua paremmi, mutta peitä leivokset jollaki, ettei pinta kuivu.

Tee haluamas suklaakoristeet, niihi löytyy netistä ohojeita, jopa vitionpätkiä... mää tein nuo siten, että sulatin Melts-napit, levitin lastalla leivontatarvikekaupoista saatavalle kalavolle ja asettelin tuohon asentoon, jähämettyy ihan hetkesä, koriste o siis pikkusen isompi ku ite leivos, se vaan nostetaan leivoksen ympärille. Kalavot o käyttökeleposia muutenki näisä kakkujuttuisa, niillä saa lissää korkeutta vuokiin kakun täyttövaiheesa, uuniihan niitä ei tietenkää kestä laittaa... jos sulla kalavoja ei oo, ni voiha niitä koristeita pursotella iha leivinpaperillekki.

Mulla oli kalavopalaset tuola leivosmuotin sisälläki, ni leivokset saa kätevästi muotista ulos... vielä ku ennen irrotusta pittää vaikka puoli tuntia pakkasesa, ni tullee tosi siistit reunat leivoksii... jos kalavoja ei oo, ni laita ainaki leivinpaperista siivut muotin sisälle, ni o helepompi ne sieltä irrottaa!



Täsä vielä muutamia kuvia keittiön tuotoksista...

Marjaviinerit...

 Marjakorit...

 Glögi-juustokakkuleivokset...

 Lohimedaljonki ja hollandaise...


 Tulinen porkkanasosekeitto...

Siinähä sitä taas oliki... nyt jatkan kakkukoristeijen tekua, mulla o nyt pikkuset sukset työn alla :D :D Ja neku saan valamiiksi, ni pitäs alottaa mettätyökonneen teko, voi ruoja, että ne mukulat ossaa olla vaativia, mitenkähä mää siitä seleviän?! Mutta näillä mennää ja tievoksi täälä kävijöille, että eipä oo ku 22 päivää talavipäivänseisauksee, äkkiä se mennee, jihuuuuuuu! <3


13 kommenttia:

  1. No huh huh mitkä herkut täällä taas!!! ☺ Ihan tuli vesi kielelle... Etenkin nuo lohimedaljongit olisivat kelvanneet, muista herkuista puhumattakaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne kyllä oliki herkullisia, mulla vaa oli ongelmia tuon hollandaisen kansa. Ensimmäine kastike onnistu loistavasti, mutta ku paistoin kallaa, ni vahingosa työnsin kastikekattilan kuumalle hällälle, ei se kauaa siinä kerenny olla, mutta kokkareiseksiha se meni. Tein uuven, mutta siitä tuli sitte liian lirua... mutta annos oli niiiiii kaunis, että itekki ihastelin :D

      Kastikkeen tekkoon o iha huippuheleppo ohoje, kokkeileppa Nanne... ei tarvi vesihauteesa vatkata käsi kipiänä... laitan linkin, mutta jossei toimi, ni ota kopioimalla!

      http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201407230123223_v0.shtml

      Poista
  2. No jopas on taas kaikkea ihanaa! Ihan on kuin paremman tason ravintolan ruuat + jälkkärit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katoppa Tita ku mää sitä Australian Master Cheffi-ohojelmaa silimät tarkkana seuraan, ni sieltä moon kaikki oppinu :D Aattelinki, että pitäs lähettää niille tuomareille pari kuvvaa, että kattokaapa mitä moon teijän ohojelmasta oppinu :D :D :D

      Poista
  3. Voi jesses, mitä herkkuja ja niiiin mielettömän kauniitakin. Tuo suklaamussejuttu täytyykin muistaa ja tehäd joskus. Mä en yleensä oo suklaamussen ystävä. On liian vahva usein mun mukaani. Oltiin syömässä Sizley-ravintolassa, jossa on tarjolla eri jälkkäreitä ja kokeilin taas suklaamussea siellä mutta ei oo mun mäkuuni.
    Iloista Pikkujoulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki ei vaa siitä innostu, mutta mää ite tykkään mousseista ja vanukkaista, mielellään niitä teenki sillon ku jäläkkäriä kaivataan!

      Poista
  4. Voi mahoton mitä herkkuja! Ja sukset, heh, heh :) Mutta kato kun komiaa saa aikaiseksi niin ylleisön vaatimukset kasvaa!

    Jä mää oon jo ostanut uuven allakan, niin saa sitte taas seurata sitä päivien pitenemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih hih, nii se näkkyy olevan! Aina ku alan tekkeen koristeita, ni oon kauhuissani, että mitähä tästä tullee, enkä kyllä monesti vielä oo tyytyväine ollu, mää nään vaa virheet vaikka kui toiset kehhuis...

      Mää laitan sulle koristeista kuvat, jos saan semmoset otettua, että ilikiän laittaa... ihan hauskat niistä tuli, sukset sauvvoinee tullee kakun kylykeen lumihankeen ja noon Leena 50 v -merkkiset :D Kakun päälle tullee sitte se pesäpalloräpyläkoriste...

      No siihe asti ku sun allakka alakaa, ni mää kyllä muistan kertua, että palijoko o jälellä että päivät taas alakaa jatkumaa, nythä soonki menosa se kaikista kurjin vaihe!

      Poista
    2. Kuulostaa tosi mukavalta ja hyvältä! Ja hyvä idea ne Leena-sukset :)

      Poista
  5. Kuviasi katsellessa, ei voi kuin huokaista ihastuksesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Peggy, nii ihkusti sanottu!! Mää rakastan ruokakuvia, ne o mun mielestä taijetta parhaimmillaa ja moon nii tyytyväine mun luuriin, välisä o saanu sillä kuvia, joihin o itekki tyytyväine <3

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Tattista vaa Herkkusuu ja kiva ku tulit käymää, tuu toistekki! Mää tuun vastavierailulle :D

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!