keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Testikokkauksia... puhalilleja ja possupaistia...

Moon aina ollu aika polone lihapullien tekijä, mutta nämä oli kyllä oikeenki hyviä... taikina oli sopivan jämäkkää, heleppo oli pyöritellä pallerot, eikä ne lätsähelly uunisa. Ylleensä ostan aina paistijauhelihhaa, vaikka tiijän, että oikiaoppisesti pullat tehhään nauta-sikajauhelihasta... hmmm, tai ainaki semmosesa uskosa mää oon :D

Lihapullaräsehti meni suurin piirtein mun päästä näi;

1,4 kg nautajauhelihhaa, sitä vähärasvasempaa versiota
2 pss sipulikeittoa
3 kananmunnaa
0,5 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
Sinappia
Lorraus soijakastiketta
Mausteita; jauhettu musta- ja valakopippuri, aromisuola, 
kuivattua minttua, Välimeren yrttiseosta.

Sipulikeittopussit ja korppujauhot kermaan turpuammaa, siihen mausteet, soijakastike, sinappi, kananmunat, sekotettaan hyvin ja lopuksi vaivataa jauheliha sekkaan... sitte pyöritellään pallerot, mulla yks paino nuin 20 grammaa, paistoin 180 asteesa nuin 15 minnuuttia.... 

 

Seuraavaksi testasin kylymänä tarjottavvaa possupaistia, seki oli tarjouksesa 6,95 kilo... pelekäsin kyllä, että siitä tullee kuivaa, mutta mitä vielä, teen kyllä itellekki vastaki näi!! Kuivasin paistin, hieroin siihe suolaa ja valakosipulimurskaa joka puolelle, otin pannusa pintavärin ja laitoin lihan vuokaan, sitte lorruuttelin siihen päälle balsamicokastiketta tujusti, pikkusen vettä vuokan pohojalle, lihamittari paikoillee ja 140 asteisee uunii... kellua en kattonu, mutta otin pois ku mittari näytti sisälämmöksi 70 astetta... oiskoha siinä tunteroine menny täsä pikkuse vajjaan kilon palasa. 

Sen jäläkeen käärin lihan leivinpaperii ja folioon, annoin olla nuin 10-15 minnuuttia ja aukasin paketin... sitte ku paisti jähty, ni tuolla uuvella lelulla hurruuttelin ohuviksi siivuiksi. No siis oikiasti olipa makusta!! Tämä balsamicokastike oli mulle uus tuttavuus, mutta kerrassaa käyttökeleposta, merkkejä löytyy varmaa monia, mulla oli Lidlistä ostettu Deluxe ja siitä se classica, sitä oli nimittäin maustettuinaki...



Tämmösiä tällä kertaa, nyt kakkuhommii, perjantaille o rinsessakakkua ja lauantaiksi yks synttärikakku, niistä sitte tuonnempana!

4 kommenttia:

  1. Herkkuja oot taas tehnyt! Tuon ohjeen mukaan teenkin seuraavat lihapullat ja possupaistin kans!
    Kivaa kun pääsee helpolla, funtsimatta noita määriä. Kiitosta vaan. Kyllä kelpaa näitä reseptejä seurata!

    VastaaPoista
  2. Possupaistin kuvailusikin on niin mehevä itse paistista puhumattakaan, että tuli tehtäväksi, vaikka ei ole edes sitä lelua, on vain vanha puukkomies.

    VastaaPoista
  3. Siitä vaa tytöt testailee, olin kyllä tuosta possusta iha yllättyny, se oli kyllä mahottoman hyvvää eikä kuivannu ollenkaa. Ja Lisse se vanaha puukkomies ajjaa hyvi asiasa, siivut saa ollakki paksumpia, mutta ku mää tarjuan tämän kylymänä leikkeenä ni siksi mää siivutin nui ohueksi. Passasi leivän päällekki ku nokka päähä.

    Kannattaa hierua suola ja tuo valakosipuli ja antaa sen jäläkee pari tuntia suolautua. Mulle piisasi tuosta balsamicokastikkeesta tullu suola, mutta isäntä vähä lisäsi ommaansa :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos lihapulla ohjeesta! Menee huomenna kokeiluun. Mun ruoanlaittovuoro, kun mies tekee vielä remppaa ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!