Nyt ei näytä ku kohtuulliset -18, huomiseksi pitäs vielä vähä lauhtua. Oli pakkasta tai ei, ni oikiasti päivä o jatkunu jo silimisä, ei se oo vaa mun kuvittelua, mahetsua :D
Viime lauantaina tein Ninjago-kakun Lukakselle, ku semmone oli toiveisa. Äitisä ku sitä ehotti, ni parkasin, että en semmosta ukkelia ainakkaa tee, moon kerran teheny ja se sai mut hermoromahuksen partaalle... päävyttiin sitte tuoho mallii... ja sehä oliki mukava tehä, ku oikee PITI tulla ryppyjä, tavallisestiha niitä saa yrittää varua kieli keskellä suuta....
Lauantaille o syänkakku tulosa 10-v Kristinalle... mulla ei syänvuokaa ookkaa, enkä sitä harkinnan jäläkee ees ostanu, kokuan kakun pyöriään ja vähä veistelen sitä niinku muotokakkujaki, ni eiköhä siitä hyvä tuu... siitä kuvvaa sitte myöhemmi.
Eilen tein herkkuruokaa eli maksaa, se o kyllä niiiiii ällön näköstä raakana, mutta oha se sipulin kansa hyvvää, olipa jauhettua eli leikkeenä... isännälle sannoin, ku se kauppaan lähti, että tuo valamiiksi siivutettua... ei jauhettua... ei palasena.... huoh... joskus tuntuu, että kuunteleeko se mua ikkää, (ei sillä jos se aina kuuntelis, ni sehä ois ollu pakkopaijasa jo nuin 20 vuotta sitte) Noh, sieltä se tuli maksapalan kansa ja sano, että ku ei ollu siivuna.... ei se sitte auttanu, ku ottaa veitti ja siivuttaa se ite, inhaa... mutta tulos oli llllloistava, vaikka ite sanonki, maksa oli kyllä täyellisesti paistettu.... kieli meinas mennä mukana, kuvasa ei taija näkyä, mutta sipulin alla o paistettua omenaaki ja kaveriksi vielä kirpakat puolukat!
Aivan mahtavan UPEE kakku <3 Ja nyt mulle tuli myös nälkä vaikka maksan ystävä en ookkaan ;D Pitkään aikaan en ole ehtinyt kommentoimaan, nyt sekin asia on korjattu :) Muistahan käydä osallistumassa mun blogini arvontaan <3
VastaaPoistaIhanan makoisa annos! Meilläkin molemmat tykkää maksasta ja just sipulin kera! Namnam. Herkkuva!
VastaaPoistaKotona saa taas herkutella n.s. suomalaisella kotisapuskalla ja kyllä se taas maistuukin. Isäntä jo pyysi keittämään heti kotona siskonmakkarasoppaa. Se on hänen herkkuruokaansa.
Yks yö ja sitten lähtö. Terkuin,
Maksa on todella hyvää. Meillä sitä on harvoin tarjolla kaupassa, johtuu tietysti kysynnän vähäisyydestä. Ja se johtuu vetelän, verisenoloisen lihan käsittelyn iljettävyydestä. Mies hoitaa meillä kaikki veitsihommat, hänen mielestään olen niin kömpelö, että onnistuisin tekemään harakirin lihanleikkuussa ja siitä vasta sotku tulisi. Saa mielellään edelleenkin ajatella niin.
VastaaPoistaAikamoista herkkua teillä on taas kokki laittanut! upea annos!
VastaaPoistaHieno kakku ja ihan täydellisesti onnistunut ryppyineen kaikkineen. =)
Kiitosta ihanaiset kommenteista!
VastaaPoistaMää en maksaa syö, enkä näin ollen kommentoi ton annoksen suhteen juuta enkä jaata... Mut kakku on hieno ! Siin on just eikä melkeen kaik kohillaan :)
VastaaPoistaTämä siis se rypytetty Ninjago-kakku. Hieno on!!
VastaaPoistaTälläisen minäkin haluaisin tehdä, ennemmin kuin ne miniukkelit. Vaikka näpertää tykkäänkin niin ne tuntuu hankalilta..
Maksa-annos näyttää ihanalta myös. Lapsenakin se oli yksi lempiruuista :) En ole vielä ikinä itse kokkaillut, mutta päätin jo viime vuoden lopulla että pihvejä on tehtävä tämän vuoden puolella.. ;)
Tämä oli tosiaanki milijoona kertaa helepompi tehä ku ne pikku-ukkeli! Maksa o kyllä hyvvää, mutta raakana se o aika inha käsiteltävä...
VastaaPoistaTosi hieno kakku!!
VastaaPoistaekaa kertaa blogidsasi, lisäsin heti listaan. Upeita kakkuja! Ite bloggailin pari vuotta ja nyt vuoden tauon jälkeen jatkoin taas.
VastaaPoista