Perinteisesti kakut ensin... iäkkään herrasmiehen juhuliin tein mansikkakakun, kostutus vanilijamaijolla, pyyhkäsy mansikkahillua ja aaaaaimo kerros tuoretta mansikkaa palasteltuna, sen jäläkeen reilu kerros kermarahka-seosta. Koristetoiveita ei esitetty, mutta kyllä nui kunnioitettavvaan ikkään päässyttä voi kunnioittaa iha kullitetulla ruusulla, koristeen pakkasin erikseen, ku kakku lähti juhulapaikalle jo etellisiltana... kakku oli iha valtavan suuri, kuletuslaatikon kansiki piti laittaa paikoillee kieli keskellä suuta ja oli se maistunukki, kaikki oli menny.
Pikkuselle pojalle tein toiveijen mukasen kakun, tennarit ne näkkyy pitävän pintasa vuojesta toiseen... täsä kakusa oli täytteenä vadelmat ja vadelmamousse...
Maanrakennusalalle valamistuvalle nuorelle miehelle tein synttärikakun, täsäki täytteenä vadelmat ja vadelmamousse, kuorrutus voi-tomusokerikreemiä... pikkusille pojille oon teheny kaivureita, mutta ku nyt ei ollu kysseesä iha pikkune poika, ni yritin loihtia astetta hurjemman kaivurin. Koristeita ku alan tekkeen, ni mulla on visio pääsä, mutta kahestikkaa ne ei sitte valamistuttuaan näytä sille mun visiolle, mutta tämä oli jo niiiiii liki, että hihkuin riemuissani onnistumisen ilua... olin siis yhtä liekeissäni ku ite kaivuriki :D
Ens kesän yhelle morsiusparille tein maistelukakun, kuvasa näyttääki oikeen nätille, eikä mausakkaan ollu vikkaa ollu, mutta.... että mää inhuan laktoositonta kermaa, en oo vielä varmaa merkkiä löytäny, toisinaa vatkautuu mainiosti ja säilyttää jämäkkyyven, toisinaan vatkauksen kansa o ongelmaa ja vielä kaupantekijäisiksi muuttuu liruksi. Mää en käytä liivatetta mousseisa ollenkaa, mutta nyt on annettava periksi ja lisättävä liivatetta laktoosittommaan mousseen, ettei tuu ennää samanlaista ongelmaa. Ei oo kivvaa minkään kakun kansa lätsähtämine, mutta kaikkein vähiten hääkakun ja tässähä oli täyte levinny, alako leviään jo kuorrutusvaiheesa, jotenka tiesin asiasta varotella :(
Ja sitte niitä kokkailuja, monenlaista huttua on keitelty, täsä muutamia kuveja.... parsa-aika o parraillaan ja monta kertaa onki jo tullu laitettua, täsä maustevoin kera. Tuosta kokonaisena paistetusta valakosipulista on tullu meijän uus herkku. Leikataan kansi pois, ripsutellaan pikkusen suolaa, lorahus juoksevaa hunajaa ja nokare voita, semmosen 20 minnuuttia 180 asteisesa uunisa, en oo nii aatellu aikaa, ku ylleensä mulla on uunisa muutaki, ni siinä sivusa oon välisä kokkeillu haarukalla, että onko se pehemenny. Mutta loistava lisäke mille vaan, suosittelen kokkeileen!
Vasta innostuin risotosta ja sitäki on tullu jo monesti tehtyä, nii roilerin ku lihanki kansa. Oon käyttäny tätä Valion ohojetta, herkullinen sitruksen maku tullee siihe nii appelsiini- ku sitruunamehunki ansiosta, suosittelen tätäki! Täsä kaverina pariloitua roileria, vuohenjuustua ja Paholaisen hillua, herrrrkullista...
Sitte pari alakuruokasallaattia, allaolevasa Auraa, tuoretta viikunaa ja päärynää karamellisoituna...
Täsä vuohenjuustua ja viikunahillua...
Alakuruuaksi soppii myös tämä vuohenjuusto-toast...
Jäläkkäriosastolta seuraavanlaisia herkkuja... pannacottaa tuoreen mangon ja passionin kansa...
Valkosuklaaparfait (paitsi en laittanu tuota räsehtisä mainittua pähkinäurua) ja tuoreita marijoja....
Pakkasesta mulla löyty näitä muropohojia, joita oon joskus teheny kerralla isomman satsin, täytteenä vanilijakreemi ja marijat....
Vadelmasemifreddo, alla keksi- ja valakosuklaamuru, päällä tuoreet vadelmat ja valakosuklaapopparit, kaverina vadelmakastike ja koristeena muutama syötävä kukka... perusfreddomassan ohoje löytyy täältä, maustaaha voi sitte millä ite haluaa, heleppo ja nopsakka tehä...
Tämmösiä tännää, nyt pittää polokasta makaronilaatikko tulille, hölökyn kölökyn kaikille, ollaa ihimisiksi ja nautitaa kevväästä, ei murehita sitä mitä meillä ei oo, vaa ollaa kiitollisia kaikesta mitä meillä o! <3 Turkuun kevätterveisiä mun Ystävälle, jos vielä jaksaa käyä mun juttuja lukemasa!
Parsasta minäkin ajattelin tänään jotain herkkua tekaista! :)
VastaaPoistaSulla on taas niin herkullisia nämä kaikki kuvat että *slurps* ja tuon risotto ohjeen otin talteen, josko itsekin kokeilisi.
Kiitos Nanne! Ja parsa on kyllä herkullista, vaikka se nii mieto maultaan onki. Perinteine annos o keitetty parsa, uppomuna ja hollandaise, se se kans vie kielen mennessää :p
PoistaJa risotto-ohoje oli kyllä mainio, me jäätiin kertalaakista koukkuun :D
Minä omin ilolla nuo terveiset itselleni! Tottakai jaksan lukea juttujasi, kevät lataa vanhankin akkuihin elinvoimaa. Upeista kuvistasi välittyy uskomaton määrä osaamista ja kaiken kruunaa taidokas esillepano. Mihin tämä johtaakaan...
VastaaPoistaLisse <3 Onpa mukava, että nää jaksat vielä käyä täälä visiteeraamasa, älyttömän hienua kevättä sinne etelään!
PoistaIhan mahtavaa settiä taas! Ei voi, ku ihailla näitä siun tekeleitä. Sanattomaksi vetää, ku tänne vierailulle tullee! :)
VastaaPoistaKatja <3 Iha meni posket punaseksi tämmösten kehujen eesä :D
Poista