maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kakkua ja kokkailua...

Pienii perhepiirisä juhulittavvii häihi meni tämmöne kakku, sisällä yllätys yllätys, mustaherukka-valakosuklaa... moon ehtiny täsä vuosien varrella selata nuita ulukolaisia hääkakku-sivustoja erräänki tunnin, niitä vaa o niiiiiii ihana kattua ja ihastella... tuo karhunruoho o aina miellyttäny mun silimää, meijän kaupoistaha sitä ei saa tai ei mulla oo pistäny ainakkaa silimään, ni tilasin sitä Englannista samalla ku muutaki vermettä... ylleensä en harrasta nuita ei syötäviä jutskia, mutta tämä tekkee poikkeuksen... mutta kakkukuva täsä... Palijon Onnia ja pitkää yhteistä elämää parille!


Innostuin tekkee hampurilaisia iha ite... tulos oli mainio, paitsi paprika- ja kurkkumajoneesit meni viemärii, niihi löyty ohojeita pilivin pimmein, mutta ilimeisesti onnistuin valitteen ei nii mun suusa maistuvat, ne oli iha hirveitä, mutta onneksi ostin kaiken varalta Auran kurkkumajoneesin ja sitte oli joku hampurilaiskastike... Ida ja Jaakko tuli hampparibaariin asiakkaiksi ja ne kehu, että parraat ranskalaiset ja hampparit elläissää... kyllä ne o kultasia lapsukaisia... syy ylenpalttisille kehhuille oli kuulemma se, että saa toistekki :D :D Kyllä ne minut tuntee, mää elän kehhuista :D :D

Ranskalaisten ohojeen otin täältä ja ne kyllä onnistuki... tosi niitä pottuja oli ikävä iha käsipelillä saaha samankokosiksi ja mulla oli vielä nii pieniä pottuja, että hiasta oli homma... mutta tännää käyesä Kaijonharjun Tokmannisa löysin seittemällä eurolla tämmösen härvelin...


Kääk, sehä oli mainio vehe, äsken siihe yhen kuoripotun laitoin, ni suit sait oli tasalaatusta tavaraa tullu, olipa tosi kätevä!! Siinä oli pari terrää, isompi ja pienempi, pittää kokkeilla ranskalaisia uuvestaan, mullaha o se rasvakeitin, kyllä sillä o huomattavasti helepompi tehä ku iha normikattilasa...

Hampparinpihiveihin ohojeen löysin täältä ja kyllä ne tuolla ohojeella oli tosiaanki justiinsa niinku Hesen tai Mäkkärin pihivit, tein muutaman vähä paksumman ja kuvasa onki semmone.... sämpylöihi ohje täältä, ei oo valittamista täsäkää ohojeesa, en vaa ensimmäisellä kerralla ymmärtäny, että minkä paksuseksi se pittää kaulia, mutta ens kerralla teen vähä paksumman, ni saan semmoset sämpylät, jokka voi leikata kolomeen ossaan...

Sitte tietenki cheddarjuustua, tomaattia, jäävuorisalaattia ja suolakurkkua ja juomaksi Pepsi Maxia... jäläkkäriksi tein jäätelyä tällä ohojeella, heleppo ja mainio perusohoje, vaikkei sokerin määrä ollu tuon isompi, ni mun suuhu jäätelömassa oli aika makia, lisäsin siihe pakastevadelmamurusia ja hyvvää tuli... olin jätskin koostumukseen oikeenki tyytyväine ja maku oli ihanan kermanen... tyytyväisiä siis olivat mun hampurilaisravintolan asiakkaat :D

Näisä oli aika iso homma näi ensimmäisellä kerralla, että jos hommaan alakaa ni kannattaa tehä sämpylöitä pakkasee ja samote nuita pihivejä, ni se helepottaa hommaa sitte seuraavalla kerralla... mutta kuvvaa täsä...



Lihapullia viimeksi tehesä aattelin, että no eikö tähänkää mittää nopiampaa konstia ois ja Puttaan Säästökuopasta löysinki tämmösen härvelin, lihapullasakset... en oo vielä testannu, että mite tämä pelittää, mutta kuha oon testannu, ni kerron kyllä, että oliko tämä sarjasa turhat härpäkkeet vai iha käyttökelepone vehe... pienen satsin pullia pyörittää kyllä käsinki, mutta sitte jos niitä kerralla tekkee 5-6 kilua, ni kyllä siinä ehtii pitkästyyn... mutta testataa...


Ihkua loppuviikkua täälä piipahtaville, nautitaa jatkuneista päivistä... ja toivotaa auringonpaistetta!!!


16 kommenttia:

  1. Aivan viimeisen päälle tuo kakku! Mitä ihmettä tuo karhunruoho on... Onko se just tuota mitä monesti kukkapuskissa?

    En kyllä yhtään epäile, etteikö nuo ole parhaita ranskalaisia... näyttää ainakin just sellaisilta. Ja nuo hampparit kans... nam... Kiitos vinkistä! Me taidetaan tehdä huomenna noita ruuaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joops just sitä, mutta tuo o tosiaa jonku sortin muovia, en tiijä että onko oikia myrkyllistä, meinaan vaa että sitä vois käyttää sillo ku o saatavilla :D

      Poista
  2. Ihana kakku!
    Hampparitkin nostatti veden kielelle. Niin herkullisen näköisiä ovat.

    Mulla on perintönä tullut kaikenlaisia vekottimia mutta lihapullasaksia en oo ikänäni ennen nähnyt enkä kuullut semmoisita. Kokeilun jälkeen on kiva kuulla, toimiiko!

    VastaaPoista
  3. Voi miten kaunis kakku, tyylikäs! Ja tuo ruoka-annoskin näyttää niin herkulta :)

    VastaaPoista
  4. Hampurilaisbaarihan on mainio idea, minä olen liikaa juuttunut tarjoilemaan mummoruokaa.Mutta lukiessani tajusin, että on kyllä meikämummolle työläs projekti,härpäkkeitäkin kun on apuna hävettävän vähän.Postauksen lopussa tuli ratkaisu, jota en ilmeisesti omalla aivotoiminnallani olisi löytänyt. Pakastamalla neuvosi mukaan etukäteen on työmäärä kerralla ihan kohtuullinen. Ja mummo rulettaa!

    VastaaPoista
  5. Kiitos ihanaiset kommenteista, mukava niitä o saaha ja lukia! <3

    VastaaPoista
  6. Todella kaunis kakku,ihana =) äärimmäisen herkullinen hampurilaismättö,pitää kokeilla joskus ,minä kun aina oion ja joku on valmista kamaa,eli sämpylät, olen niin laiska tekemään ;D...odotan innolla tuon härpäkkeen kokeilua, olen joskus tuskaillut,varsinkin pikkuisten lihapullien vääntämistä ruokakekkereille huuh :D

    VastaaPoista
  7. Hieno on kakku, mutta voi jestas miten puoeensavetävä hampurilainen! Maistuis kyllä mullekin!

    VastaaPoista
  8. Kiitos tytöt, hampparit oli kyllä aika herkullisia, vaikka ite sanonki, harmi vaa ku ne mun kastikkeet ei onnistunu! Kokkeileppa Vilijaana ne sämpylät tehä tuolla ohojeella, oli iha älyttömän heleppoja... ja tännää testaan nuita saksia, että onko niistä mihinkää :D

    VastaaPoista
  9. Tosi kaunis hääkakku. Mä niin tykkään noista kalloista. Ja tuo hamppariannos.... vesi tulee kielelle kun sitä katselee. Lisäilin sinut uusitun blogini listalle :)

    VastaaPoista
  10. Hei!
    Osaatkohan opastaa minua: Miten saan Blogisi oman blogini seurattaviin blogilistaan?
    Vuodatuksen blogit onnistuin liittämään mutta muita en osaa laittaa sinne....

    VastaaPoista
  11. Upea ja tyylikäs hääkakku!!
    ja aivan ihanan säväyksen kyllä antaa tuo karhun ruoho...tykkään!

    VastaaPoista
  12. Mulla on lihapullasakset... Yhen kerran oli taikina niin passeli, että toimivat, mutta muuten aina tarttuu ärsyttävästi. Minä äänestän "Heittää vesilintua" osastoa ;)

    VastaaPoista
  13. Kaunis kakku ja muutenkin ihana blogi sinulla, leppoisaa tarinointiasi on mukava lukea :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!