sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Valekokin taakse jääny elämä :D

No sillä lailla, näytöt o nyt hyväksytysti suoritettu ja käväsen 18. pvä hakemasa koululta tutkintotojistuksen, moon siis iha oikia kokki :D Kaikista harijottelupaikoista sain mainiot arvostelut, auttaa kovasti asiaa, jos o asiasta innostunu ja oma-alotteine... keittiösä löytyy aina hommaa, ei sielä tarvi käjet taskusa seisoskella. Nyt sitte töitä ettimää... tämän ikäne rouvashenkilö ei oo ennää nii haluttua tavaraa, jotenka en ees haaveile vakkaripaikasta, mutta kuhan keikkaa pääsee tekkee, ni seki ois hieno juttu. Mulla on kuitenki erikoisossaamisena tämä leipomine, se varppii auttaa asiaa, ainaki haluan uskua nii ja kyllä sitä on näisä mun harijottelupaikoisa kiiteltykki.

Kyllä se pitopalavelu on lähinnä mun syäntä, se vaa on mun juttu, mutta toki iha normi lounaski on mukavaa hommaa. Pari juhulakeikkaa onki jo sovittuna tämän mun viimesimmän harijottelupaikan kansa, mahetsua!

Täsäpä osa tuotoksista, joita oon viime päivityksen jäläkeen puuhastellu. Josko nyt ehtis vähä tihiämpää päivitellä, aika vaa on nii hupasaa menemää. Ensimmäisenä Peetun 1-vuotiskakku, välisä mustaherukkaa ja valakosuklaata, pohoja oli muistaakseni suklaapohoja.. Peetu oli saanu lahajaksi tuommosen potkuauton ja äitiliini halusi pienoismallin kakun koristeeksi. Ihania kuvia sain sitte jäläkikätteen, ku pikkumies oli kakunleikkaushommisa <3


Viime vuona tein samanlaisen tönön Mansikkamäen Eben kaavoilla, vaikken jouluihimine ookkaan, ni halusin tehä samanlaisen talon tänäki vuona, tosin erivärisen... mää ku sain kiksini jo tönön teosta, ni tämä mökki löysi arvosensa paikan yhen jouluhörhön kaverin kotua, viime vuotinenki on tällä hetkellä tyttären ja vävyn kotona Rovaniemellä. Hyvin oli muutosta selevinny ja sielä seki o joulukoristeena :D




Pikkuselle Hildalle tein 1-vuotiskakun, äitisä halusi pupusia koristeeksi... kakun sisällä tuoreet mansikat ja kermarahka. Kuorrutus on vaalianpunaseksi värijättyä voitomusokeri-kreemiä, täsä testattiin tämmöstä kuorrutusta, ku teen Hildan vanahemmille ens kesänä hääkakut ja koristeet säilys täsä kreemisä paremmin ku kermasa, sokerimassa ei nuoren parin makunystyröitä viehätä...


Pikkusen miehen ristiäiskakkuun tein toiveesta seuraavat koristeet, musta ne nuo käsintehyt vauvelit on sulosia ja siksi en oo sitä vauvamuottia hankkinu... tuo pikkune viltin alta pilikottava jalaka o niiiiii sulone, pottuvarvaski o pienempi ku nuppineulan pää, siitä voi koristeen kokua päätellä. Ristiäiset o sitte parin viikon päästä, että kakusta tulosa kuvvaa sinnenpänä....



Lopuksi muutama ruokakuva....
Tomaatti-mozzarellatorni.

Tomaattikeitto

Kana-tortilla...

Savulohesta tehty lohikiusaus, vei muuten kielen mennessää....

Perunat käsittelin tällä Ruokasurffausta-blogin ohojeella, laittelin savulohen, perunat ja tuoretta tilliä vuokaan kerroksittain ja päälle sitruunasiivuja, paistoaika tuo ohojeen mukane... suosittelen kokkeileen!

Iltakahaville tein täsä yhtenä päivänä valamiista lehtitaikinasta näitä kupposia, jotka 
täytin vanilijakreemillä ja tuoreilla marjoilla, heleppua ja näyttävää!


Nyt riittää höpöttelyt, alan ruuanlaittoon... alakuun aattelin karamellisoitua päärynää Aura-murun, rucolan ja pähkinöijen kera, päälle pikkusen vaaliaa siirappia, pääruuaksi entrecotea ja joku lisäke mustajuuresta ja myskikurpitsasta, chilimaustevoita.... jäläkkäriksi tekasen tahamian suklaakakun ja tarjuan kaverina kermavaahtua. Hyvvää Ittenäisyyspäivää kävijöille ja muistuttelen, että Talavipäivän seisauksee ei oo ennää ku vaivaset 16 päivää, mää saatan jo kuulla, ku talaven selekä ritisee ennen taittumista ja päivä alakaa jatkumaa!! Turun seuvulle lähetän erityisterveisiä <3



13 kommenttia:

  1. Siis nämä tuotokset vetävät ihan hiljaiseksi! Niin mahtavia ovat! Onnea monille!

    VastaaPoista
  2. Uskollisesti joka päivä olen käynyt tarkistamassa joko olet palannut kirjoittelemaan meille! Viimeinkin!!! Onnea kokille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ano, ei tosiaa ehi nii usiasti, ku haluais, mää ku en ossaa laittaa vaa kuvvaa, vaa aina pittää tovi höpötelläkki :D

      Poista
  3. Sydämelliset onnittelut! Upea suoritus, johon on tarvittu ahkeruutta, uskallusta, kokemusta, luovuutta, taitoa ja suurta sydäntä. Olen lukenut blogiasi kauan, tuntuu, että olen saanut seurata matkaa-kehitystä-, joka on ollut mahtava ja se tekee minut iloiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lisse! <3 Ihana köö nää jaksat käyä täälä, sun kommentteja ootan aina ilolla, NE saa MUT iloseksi!!

      Poista
  4. Voi slurps ja oih, silmä lepää, mutta maha on vihainen ! Koskas kokki saapuu tännepäin, järkätään juhlat ihan vaan sen vuoksi, että saadaan syödä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaaa, voi mitä siitä syntyskää, ku me Hanna päästäis sammaan köökiin!!!

      Poista
  5. Onnea!!Kyllä on taas taidonnäytteitä tässä postauksessa,tönökin on niin upea...Oikein Hyvää Joulun aikaa teille ♡☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vilijaana, sammoin teille ja ihanaa kevättä! <3

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!