tag:blogger.com,1999:blog-6618049221930174096.post3804808264900377386..comments2023-10-03T12:50:22.122+03:00Comments on Huumorinkukka: Lusikkaleipiä...Anne-64http://www.blogger.com/profile/07509517959133738418noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6618049221930174096.post-11465537602295609352013-02-15T20:30:08.022+02:002013-02-15T20:30:08.022+02:00Heh, tuo oli hauska juttu tuo tositarina!! :D :D T...Heh, tuo oli hauska juttu tuo tositarina!! :D :D Tuo Valion räsehti oli heleppo näi vasta-alakajallekki, mutta pitäs tosiaa saaha se semmone syväpesäne lusikka, pittää vissii kirppareilta metästää...<br /><br />Määki ensin aattelin, että onko ne lusikkaleivät kovasti vanahanaikasia, mutta tulin tuloksee, että ne o vuojesta ja vuosikymmenestä toisee semmosia juhulavia kestosuosikkeja, ni niihin päävyin. Kiitos Pullamummi ja Mimmi kommenteista, ne aina lämmittää mieltä, tietää ettei täälä sentää iha yksin höpise :D :DAnne-64https://www.blogger.com/profile/07509517959133738418noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618049221930174096.post-60244978605029192712013-02-15T15:51:31.300+02:002013-02-15T15:51:31.300+02:00Ihania ovat.... meillä on aina sukujuhlissa lusikk...Ihania ovat.... meillä on aina sukujuhlissa lusikkaleipiä, jos vaan mää väkrään niitä. En koe niitä hankaliksi tehdä. Taikinan teen yleensä illalla valmiiksi jääkaappiin, seuraavana päivänä pohjat (ihan erityisellä vanhanmallisella syväpesäisellä lusikalla...joita olen jemmannut muutamia ihan tätä varten) ja vasta illalla tai seuraavana päivänä täytän...käyttämäni ohje on hieman erilainen mitä tämä Valion...Valion ohjetta aion minäkin vaihteeksi pian käyttää...se oli jo jemmaan valmiiksi otettu. Meillä ei yleensä sokeroida lusikkaleipiä olleskaan, kun täyte on makea...toki huolitellumman näköisiä ovat sokeriset. Sokeroidut lusikkaleivät eivät muutu miksikään pakastamisen jälkeen eli sokeri ei todellakaan sula. Itse laitan aina leivinpaperin jokaisen pikkuleipäkerroksen väliin. Minä teen lusikkaleivät yleensä tällä ohjeella http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2007/10/lusikkaleipia<br /><br />Lusikkaleipiin liittyy eräs hassu vuosikymmeniä sitten sattunut tositarina.... erääseen palvelunumeroon oli soitanut hätääntynyt emäntä että mitä hän tekee kun kaikki omat ja naapurinkin lusikat ovat jo uunissa ja taikinaa on tähteenä vaikka kuinka paljon... olivat siis tekemässä lusikkaleipiä ja tulkinneet ohjeen hieman väärin.... näinkin voi siis käydä.Mimmi Mhttp://mimminkeittio.vuodatus.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618049221930174096.post-82444830607769933862013-02-14T15:51:08.773+02:002013-02-14T15:51:08.773+02:00Ihania, nuo lusikkaleivät! Me ollaan siskon kanssa...Ihania, nuo lusikkaleivät! Me ollaan siskon kanssa nimetty ne "lapsuudenleiviksi"! Äiti aina juhliin niitä teki ja namnam, hyviä olivat ja ovat !Pullamummihttps://www.blogger.com/profile/10455156717161527829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618049221930174096.post-88505205182330180742013-02-14T09:59:01.896+02:002013-02-14T09:59:01.896+02:00Voi kiitos Anna mukavasta viestistä, visiteeraappa...Voi kiitos Anna mukavasta viestistä, visiteeraappa vastaki!Anne-64https://www.blogger.com/profile/07509517959133738418noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618049221930174096.post-1940818793420298752013-02-13T23:01:31.270+02:002013-02-13T23:01:31.270+02:00Kiitos ensinnäki kivasta blokista. Erityisen hausk...Kiitos ensinnäki kivasta blokista. Erityisen hauska on lukija Oulum murretta - sitä täälä eteläsä asuesa haravemmin kuulee.<br /><br />Lusikkaleivät voit ihan varmasti pakastaa, eivät mee sitä yhtää mikskään. Eli tee hyvillä mielin pakkaseen. Lisäksi ne sullaa nopiasti eli ei tarvi ottaa tuntikausia aijemmin sulamaan.<br /><br />Terv. AnnaAnonymousnoreply@blogger.com